Dit zijn de eerste vergunninghouders van lokale commerciële FM-frequenties

Agentschap Telecom heeft de eerste vier lokale commerciële FM-frequenties vergund, zo werd half mei al bekend. Echter was toen nog onduidelijk naar welke partijen de vergunningen zijn gegaan. Daar is door publicatie in de Staatscourant nu meer duidelijkheid in gekomen.

Foto: Pixabay

B39 (Gouda 87,7) is vergund aan M-Solutions The Mobile Knowledge Company. Deze vergunninghouder is al enige tijd actief op het lokale DAB+-net voor de regio Gouda (kanaal 7B) met Gouda FM.

Van kavel B53 (Zeeland, NB 105,5) was al duidelijk dat deze naar Rato Omroep Stichting is gegaan. Sinds enige weken is op deze frequentie Memories te beluisteren.

Maar ook de kavels B47 (Etten-Leur 94,5) en B48 (Breda 94,8) zijn vergund aan Rato Omroep Stichting. Voor deze frequenties zijn plannen om Suc6 FM door te gaan geven. Suc6 FM was in het verleden de lokale omroep voor de gemeente Zundert, pal onder Breda en Etten-Leur. Enkele jaren geleden keerde het station terug op internet. Inmiddels heeft het station al de plek ingenomen van Rivierstad op het lokale DAB+-netwerk voor Noordoost-Brabant (kanaal 6D).

Tot en met begin februari konden partijen een aanvraag indienen voor de 16 nieuwe lokale commerciële FM-frequenties. Voor de vier reeds vergunde frequenties was steeds maar één partij die een geldige vraag indienden. Voor de frequenties in Eindhoven en Rotterdam-Hoogvliet kwam geen enkele geldige aanvraag binnen, terwijl voor 10 frequenties meerdere geldige aanvragen werden gedaan. Deze frequenties worden op 14 juni geveild. [RadioWereld.NL]