Search
Close this search box.

Edwin Ouwehand geeft kijkje achter de schermen bij Radio 10 (filmpje)

Radio 10-deejay Edwin Ouwehand geeft op Youtube een kijkje achter de schermen bij het radiostation. Hij werd een avond lang gevolgd door Bart Lijdsman, die in de serie ‘Weet je dat ook weer’ op zoek gaat naar de bijzondere wereld achter verrassende verhalen.

Foto: video still

Ouwehand geeft in het filmpje onder meer een kijkje in de back-up studio en de hoofdstudio, maar ook hoe hij in OmnyPlayer, het systeem waar vele radiostations gebruik van maken om jingles en muziek mee af te spelen, overgangen tussen muziek en jingles klaarzet.

De deejay is vier avonden per week vanaf 19 uur te horen op Radio 10. Maar dat is niet het begin vn zijn werkdag. “Bij mij loopt eigenlijk van alles door elkaar heen. Ik ben niet alleen discjockey, ik doe ook voice-overs. Want ik ben ook de stationvoice van Radio 10 en doe ook dingen voor RTL4. Daarnaast is je programma maken niet alleen je programma maken, maar zit er ook wat voorbereidingstijd bij.” Die voorbereidingen doet hij veelal thuis.

Ondanks de opmars van streamingdiensten vindt Ouwehand dat radio nog steeds een belangrijk medium is. “Sommige plaatjes klinken echt lekkerder als je ze op de radio hoort, als je een diskjockey erover hoort. Niet iedereen zal het daar mee eens zijn, maar dat is wel onze functie. Om het gezelliger te maken.” [RadioWereld.NL]