Volop Valentijn bij radiostations [Update]

Op zondag (14 februari) is het weer Valentijnsdag, de dag van de liefde. En dat laten de meeste Nederlandse radiostations niet onopgemerkt voorbij gaan. Radiozenders bieden luisteraars de mogelijkheid om bijvoorbeeld hun favoriete muziek voor hun geliefde aan te vragen. Radio.NL zet de Valentijnsdagacties op een rijtje.

Radio 2: liefdesliedjes, nieuwe en oude liefdes en berichtjes
Het radioprogramma ‘SnoTime!’ staat zondag tussen 6.00 en 9.00 uur geheel in het teken van liefdesliedjes. Presentatrice Diane Sno draait dan de favoriete liefdesliedjes van de luisteraars. Iedereen kan verzoekjes met eventueel persoonlijke verhalen indienen door een mailtje te sturen naar ‘SnoTime’.

Ook andere Radio 2-programma’s besteden zondag aandacht aan Valentijnsdag. ‘Adres Onbekend’, elke zondag tussen 12.00 en 14.00 uur, gaat op zoek naar een oude of nieuwe liefdes. Ook kunnen luisteraars berichtjes voor geliefden mailen naar valentijn@kro.nl of tijdens de uitzending sms’en . Het verrassen van (stille) geliefdes met een verhaal kan 2 uur later, in het programma ‘Goudmijn’.

‘Het Circus Jeroen Bosch’ biedt luisteraars de mogelijkheid hun favoriete Nederlandstalige liefdesliedjes aan te vragen. Dat kan door tijdens de uitzending (tussen 20.00 en 22.00 uur) te bellen met het graitis nummer 0800-1122. Ook ontvangt presentatrice Rinske Wels met zanger Rob de Nijs over zijn vele liefdesliedjes.

Skyradio: Valentijn Top 101
Skyradio zendt op zondag van 10.00 tot 17.00 uur de ‘Valentijn Top 101’ uit. Deze lijst wordt samengesteld door de luisteraars. Stemmen voor de ‘Valentijn Top 101’ kan op de website van Skyradio tot en met woensdag 10 februari.

Neukplaat top 50 op Slam FM
Het landelijke radiostation Slam FM draait op Valentijnsdag een zeer bijzondere lijst, welke nog nooit eerder te horen was op Nederlandse radiostations. Slam komt zondag met de ‘Neukplaat Top 50’. Dit is overigens geen geintje, maar een serieuze lijst met 50 platen.

Speciaal voor de dag van de liefde heeft Slam FM een toepasselijke lijst met neukplaten samengesteld. “Van 20.00 uur tot middernacht worden de 50 beste tracks gedraaid waar jij “het” ’t liefst op doet”, zo meldt Slam FM. Luisteraars kunnen ook zelf een favoriete Neukplaat doorgeven op Slam FM.

Radio 538: Valentijnstest
Radio 538 gooit het over een andere boeg dan de meeste andere radiostation. De jongerenzender zoekt stelletjes die willen meedoen aan een liefdestest. Iedereen kan  zich opgeven met zijn vriend of vriendin op site van Radio 538. Stelletjes, die worden uitgenodigd in de studio en de test doorstaan, winnen een romantisch weekend naar Parijs.

Q Music: Foute Valentijns uur
Op Q Music zijn zondag de leukste foute lovesongs te horen tussen 9.00 en 10.00 uur te horen tijdens het ‘Foute Valentijns Uur’. Elke luisteraar kan zijn ‘foute’ lovesongs doorgeven via de website van Q Music. Inzenders maken kans op een romantisch weekend voor twee personen in Amsterdam.

100%NL: Allerliefste Top 50 en Candlelight
Ook 100%NL laat Valentijnsdag niet onopgemerkt voorbij gaan. Op vrijdag (12 februari) wordt tussen 12.00 en 16.00 uur ‘De Allerliefste Top 50’ uitgezonden. De lijst bestaat uit de beste Nederlandse liedjes samengesteld door luisteraars. Je kunt stemmen op 100%NL. De lijst wordt zondagmiddag herhaald.

Vanaf 19.00 uur is het tijd voor ‘Candelight VIP’ met Jan van Veen. In zijn programma leest hij het 15.000ste gedicht voor en ontvangt bekende gasten zoals Jack Spijkerman, Albert Velinde, Henk Westbroek, André van Duin en Monique Smit.

Radio 10 Gold: 10 meest romantische Valentijns hits
Dj René Verkerk draait vrijdag op Radio 10 Gold vanaf 10.00 uur ’s ochtends de ’10 meest romantische Valentijns hits’. Dit lijstje wordt samengesteld door de luisteraars. Wie zijn stem wil uitbrengen kan dit doen op Radio 10 Gold Tijdens de uitzending worden stemmers gebeld om hun verhaal te vertellen over hun favoriete lovesong.

Radio 4: Valentijnsmuziek
Het klassieke programma ‘Maanlicht’ op Radio 4 draait zaterdag op zondagnacht tussen 0.00 en 1.00 uur de favoriete Valentijnsmuziek van de luisteraars. Iedereen kan bijvoorbeeld zijn geliefde verrassen met romantische muziek. Verzoekjes kunnen worden gemaild naar de redactie van ’Maanlicht’.

3FM: Valentijnsrequest en levende Valentijnskaart
Iedereen kan op 3FM zijn geheime of bekende geliefde verrassen met een ‘Valentijnsrequest’. Het mag anoniem maar echte durfals doen het natuurlijk met hun naam. Aanvragen kan hier. En wie weet hoor je je aangevraagde nummer terug op de radio.

Ook Annemiek Schollaardt geeft luisteraars de kans om hun stille geliefde een wel hele originele kaart te kaart te sturen: een levende en zingende kaart . Die loopt momenteel nog rond op de redactie van ‘Annemiek Hier’ (elke zondag tussen 10.00 en 12.00 uur). Maar wil je deze levende kaart laten bezorgen bij je geheime liefde? Stuur dan een mailtje naar de redactie.

FunX: Slow Jamz Top 100
Bij jongerenzender FunX draait het deze week om liefde. Er zijn veel longsongs te horen. Als afsluiter volgt op Valentijnsdag vanaf 17:00 uur de Slow Jamz Top 100 met de meest romantische muziek, samengesteld door de luisteraars. [RvB/Radio.NL]