Search
Close this search box.

Nieuwe editie van Het Tunesboek verschijnt in september

Vijftien jaar na het verschijnen van Het Tunesboek komt er eindelijk een nieuwe editie. In september verschijnt het Complete Tunesboek, een 650 pagina’s dik naslagwerk waarin echt alles staat over de tunes die op radio en televisie gebruikt worden of werden.

Wat was de tune van de Top 40? Welke muziek werd gebruikt voor NOS Langs de Lijn? Hoe kwam De Avondspits aan zulke bijzondere tunes? Waar komt de muziek vandaan van Twee voor twaalf? Hoe vond André van Duin de tune van de Dik Voormekaar show? En waarom kwam de allereerste radiotune van de hele wereld uitgerekend uit Nederland?

De antwoorden op deze en duizenden andere vragen staan in Het Complete Tunesboek. De geactualiseerde en inmiddels dubbeldikke versie van het eerste Tunesboek uit 2007. Een múst voor elke liefhebber van tunes op radio en televisie. Surf door de muziekgeschiedenis, ontdek de oorsprong van overbekende tunes met een bijzondere tocht door de muziek, van ABBA tot Zappa, van noveltyplaatjes tot blues, ballads en beats. Met dit boek op schoot en met Spotify of YouTube op de speakers is nagenoeg alles terug te horen.

Ook Het Complete Tunesboek komt uit handen van Jelle Boonstra en Benno Roozen, die al een kwart eeuw ‘Het Genootschap Radiojingles en -tunes’ vormen. In 2020 bracht Boonstra nog een boek uit over Bart van Gogh, de bekendste jinglemaker van ons land.

Ondanks dat Het Complete Tunesboek pas in september uitkomt, kan er wel alvast ingetekend worden voor het boek. [RadioWereld.NL]