Search
Close this search box.

Voor de echte Jinglegek: radiostation met uitsluitend jingles gestart

Het radioaanbod anno 2024 is enorm. Voor elk format is wel een station te vinden. Is het niet inde ether, dan is het wel online. Maar een radiostations voor liefhebbers van jingles en tunes was er nog niet in Nederland. Daar is nu verandering in gekomen.

Foto: RadioWereld

Maandag is Jinglegek.nl van start gegaan, een online radiozender met 24 uur per dag jingles, tunes en podcasts over vormgeving van radio en televisie.

Ik heb het altijd raar gevonden dat er in Nederland geen radiostation was dat zich op juist díe hechte doelgroep richt”, zegt oprichter Ad Mulders. “Wel, dat radiostation is er nu.” Voor Jinglegek klopte hij aan bij Jingleweb, dat een enorm archief aan jingles en tunes in het bezit heeft.

Geen uur is hetzelfde op Jinglegek.nl. De meeste uren zijn er jingledemo’s te horen van de twintig grootste jinglebedrijven in Europa, die uitsluitend enthousiast reageerden en allemaal meewerken. Verder zijn er items als een tunesblok, specials over een specifieke tune of jingle, en aparte uren volledig gewijd aan radiotunes, tv-tunes of filmmuziek. En elke uitzenddag kent een uur podcast dat altijd gaat over radiovormgeving. Daarvan liggen er al 250 op de digitale plank. [RadioWereld.NL]