Search
Close this search box.

KX Radio gaat verder onder de nieuwe naam NPO Campus Radio

Het publieke opleidingsstation voor audiotalent heet vanaf maandag (29 januari) 12.00 uur ‘NPO Campus Radio’. De NPO neemt daarmee afscheid van het merk ‘KX Radio’. Op NPO Campus Radio, alleen online en via DAB+ te ontvangen, horen luisteraars nieuwe programmamakers die zich zo kunnen ontwikkelen tot professionele deejay, presentator of producer.

De publieke omroep investeert continu in de makers van morgen“, zegt Jurre Bosman, directeur NPO Audio. “Voor wat betreft audio doet NPO Campus dat voor en met alle omroepen en publieke zenders. Sinds 2001 worden bij de NPO talenten gescout en opgeleid en daarmee weten we de luisteraars steeds te verrassen met nieuwe stemmen en nieuwe verhalen.

Op KX Radio mochten vele talenten de afgelopen jaren programma’s maken. Met de naam aanpassing naar NPO Campus Radio is het duidelijk wat het doel van de zender is: nieuw talent de kans geven om veel vlieguren te maken en een eigen vorm te ontwikkelen. Zo geven we de nieuwe generatie radiomakers de best mogelijke start van hun carrière.

Experimenteren
NPO Campus Radio valt onder de verantwoordelijkheid van NPO 3FM-zendermanager Menno de Boer. “Op 3FM maken fantastische talenten programma’s in de nacht. Zij staan te trappelen om door te stromen richting de dag- of avondprogrammering. Deze talenten hebben heel veel vaardigheden en hun eigen stijl kunnen ontwikkelen op de opleidingszender. Met NPO Campus Radio is er volop ruimte voor experimenteren. Met deze nieuwe opzet kunnen we de opleiding nog meer diepte geven en makers kansen bieden.

NPO Campus Radio start op 29 januari om 12.00 uur met een aangepaste nieuwe programmering. Nieuw talent ontvangt deze middag in de shows deejays en presentatoren die uit de opleiding afkomstig zijn en inmiddels onderscheidende stemmen zijn op publieke radio. NPO Campus-talent Annan Verboom ontvangt 3FM-deejay Barend van Deelen en vraagt hem wat je moet leren als beginnende deejay. Andere die aanschuiven deze middag zijn Emmely de Wilt, Sander Zwiep en Morad El Ouakili. [RadioWereld.NL]