Search
Close this search box.

Marconi Award voor beste zender opsteker voor Slam: “Was een pittig jaar”

Slam won donderdagavond de Marconi Award voor beste radiozender. De jury verkoos de radiozender boven NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Zendermanager Martijn Zuurveen gaf bij de ontvangst een pittige speech. Letterlijk, want hij stopte een hap chilipeper in zijn mond.

Foto: video still

2023 Was het pittige jaar waarin we onze landelijke FM-frequenties na 28 jaar verloren,” blikte Zuurveen terug. “Emotie, woede en verdriet heersten er in het team, maar al heel snel hebben we met elkaar een strijdplan gemaakt om iedere luisteraar die bij ons was, te behouden.

Sinds september is Slam landelijk via de ether op DAB+ te beluisteren. Daarnaast heeft het station nog wel enkele regionale FM-frequenties in de Randstad. Gemiddeld stemmen er wekelijks 600.000 luisteraars af op Slam, met programma’s als Early Birds, Housuh in de Pauzuh, de Mixmarathon en de jaarlijkse toplijst Slam Dance 1000.

Zie ook: Slam blijft op FM in de Randstad, verhuist naar frequenties Joe 70’s & 80’s (Update)

De Marconi Awards worden sinds 1996 uitgereikt en zijn vernoemd naar Guglielmo Marconi, de man die bekendstaat als de uitvinder van radio. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de prijs dat Slam de felbegeerde juryprijs wint. [RadioWereld.NL]

Zie ook: 538 Ochtendshow wint de Gouden Radioring 2023 (Update)