Onlinestoring bij radiozenders van de NPO

De radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) hebben vrijdagmorgen te kampen gehad met een online storing, zo bevestigt een woordvoerder van de Publieke Omroep.

Foto: Pixabay

Sinds 03.00 uur vanmorgen waren de uitzendingen niet meer beschikbaar via de officiële websites en de mobiele app van de NPO. Bovendien konden luisteraars niet meer terugkeren naar eerder uitgezonden programma’s via deze online kanalen. Echter, de lopende programma’s kunnen nog wel beluisterd worden via traditionele kabeluitzendingen. Ook op de FM gingen de uitzendingen gewoon door.

Voor zover bekend zijn de televisie-uitzendingen van de NPO niet beïnvloed door deze storing. NPO 1, 2 en 3 zijn zoals gewoonlijk beschikbaar via de officiële online kanalen en de mobiele app. De storing lijkt rond 8 uur te zijn opgelost. De exacte oorzaak van de storing is niet bekend. [RadioWereld.NL]