NPO Klassiek-presentator leert luisteraars hardlopen op klassieke muziek

Nu het weer eindelijk beter wordt, is het voor de vele hardlopers weer tijd om de hardloopschoenen aan te trekken. Volgens NPO Klassiek-presentator Ab Nieuwdorp is klassieke muziek heel goed te combineren met hardlopen. Speciaal voor beginners maakte hij een podcast reeks.

Foto: Elvin Boer

Naast zijn radioprogramma, elke werkdag van 9 tot 12 uur op NPO Klassiek (voorheen NPO Radio 4), trekt Nieuwdorp ook regelmatig de hardloopschoenen aan. Als Running-coach laat hij zijn luisteraars via zijn trainingsschema van ‘Fit op 4‘ hardlopen op luchtige klassieke muziek. De reeks werd enkele jaren geleden al gemaakt, maar is tijdloos.

Nieuwdorp sleept de hardloper via de oordopjes door de training heen, met niet alleen loopinstructies, maar ook met weetjes over de muziek.

Ab Nieuwdorp: “In de eerste reeks (30 min.) ren je drie keer per week, met als einddoel na 9 weken 30 minuten non-stop hardlopen. Is je doel bereikt? Dan kan je door met de tweede reeks (60 min.). Dan stort je je 10 weken lang wekelijks op zowel een intervaltraining als een duurloop, met als missie 60 minuten non-stop hardlopen.” [RadioWereld.NL]