Zoeken
Sluit dit zoekvak.

VS: KIIS FM Los Angeles is nu SWFT FM (audio)

Zangeres Taylor Swift heeft tijdelijk haar eigen radiozender in Los Angeles. Gedurende een week is 102.7 KIIS FM omgedoopt in 102.7 SWFT (Swift) FM. Aanleiding voor deze naamswijziging zijn de reeks concerten die Swift momenteel geeft in Los Angeles.

Volgend jaar juli vult Swift drie avonden lang de Johan Cruijf Arena met haar The Eras Tour, maar deze maand staat ze zes avonden in het SoFi Stadion te Los Angeles. Om dat te vieren, en om bezoekers de ultieme Swift-beleving te geven, Is KIIS nu SWFT FM en heeft het de eigen naam ondergeschikt gesteld aan een belangrijke artiest voor de zender.

Naast de naamswijziging, die niet alleen op zender in de vormgeving en spreeks van de deejays, maar ook op de website en socials is doorgevoerd, pakt de zender uit met speciale acties rondom Swift.

Zo draait SWFT elk uur minimaal vier hits van Swift en is er na elk concert een speciale mix van haar nummers te horen. Maandag gaf het station de hele dag exclusieve Taylor Swift spullen weg, terwijl dinsdag is omgedoopt tot ‘Taylor Twosday’ waarbij de radiozender telkens twee hits van haar achter elkaar draait. Daarnaast geeft ochtenddeejay Ryan Seacrest de laatste kaartjes weg voor haar concert op woensdag.

Hoe SWFT FM klinkt is hier te beluisteren:

KIIS is uiteraard niet het eerste station ter wereld dat wordt omgedoopt in de naam van een artiest. Maar vaak gebeurt dit voor slechts een dag of weekend. In Nederland was Yorin FM in 2001 bijvoorbeeld twee weekenden lang Bon Jovi FM. Dat een station een week lang de naam wijzigt is zeldzaam. [RadioWereld.NL]