Zoek
Sluit dit zoekvak.

KIIS FM Los Angeles terug in top 5 luistercijfers

102.7 KIIS FM is terug in de top vijf van best beluisterde stations van Los Angeles. De hitzender zag voor het eerst sinds november het marktaandeel weer eens stijgen. Aan kop gaat nog altijd K-Earth 101, terwijl in New York City Lite FM zijn koppositie verstevigd.

Dit blijkt uit de luistercijfers van Nielsen Audio over april.

KIIS FM zag het marktaandeel met 0,4%-punt stijgen naar 4,5%, wat goed is voor plek vier. Eerder deze maand vierde ochtenddeejay Ryan Seacrest zijn 20-jarig jubileum bij de zender, wat een dag lang gevierd werd met een tour door het uitzendgebied en luisteraars werden getrakteerd op cadeaus.

K-Earth 101 (KRTH) blijft marktleider in Los Angeles. Wel zag de classic hitszender het marktaandeel dalen naar 5,7%, maar K-Earth blijft hier nipt de popzender KOST 103.5 mee voor. Want ook KOST zag het marktaandeel dalen naar 5,5%. Wel heeft KOST nu met 2,1 miljoen luisteraars een hoger weekbereik dan K-Earth.

De talkzender KFI AM640 staat derde, maar verloor bijna een procentpunt. Het marktaandeel blijft nu steken op 4,6%. De popzender 104.3 My FM (KBIG) en de Spaanstalige softpopzender K-Love 107.5 (KLVE) staan gezamenlijk op vijf met 4,3%.

Kijkend naar de doelgroepen, dan staat KOST op één bij 25-54 jaar, KIIS bovenaan bij 18-49 jaar en leiden KIIS en K-Love gezamenlijk bij 18-34 jaar.

New York City
In maart scoorde 106.7 Lite FM (WLTW) zijn beste kerstmuziekvrije luistercijfers in de geschiedenis van het station en het hoogste marktaandeel in New York City van een radiostation buiten de kerstperiode sinds 1979. In april deed Lite er nog een schepje bovenop, want het marktaandeel steeg met 0,3%-punt naar 8,9%.

Daarnaast heeft Lite met 3,66 miljoen luisteraars nog altijd het hoogste weekbereik.

De classic rockzender Q104.3 (WAXQ) blijft tweede, maar zag het marktaandeel wel met 0,6%-punt dalen naar 6,3%. De hitzender Z100 (WHTZ) blijft derde met 5,3%. Met Lite Q en Z bezet iHeart Media opnieuw de complete top drie.

(W)CBS FM 101.1 blijft vierde. De classic hitszender daalde licht naar 4,8%. De nieuwszender 1010 WINS completeert de top vijf met 4,7%.

Bij de doelgroepen leidt Lite nu bij zowel 18-34, 18-49 als 25-54 jaar.

Austin
Elke maand blikt RadioWereld.NL ook op een andere radiomarkt van de Verenigde Staten. Deze keer is dit Austin, de hoofdstad van de staat Texas. Met ruim 2,1 miljoen inwoners is dit radiomarkt 28. Momenteel scoort Dasha een wereldhit met het gelijknamige countrynummer.

De pop-rockzender 103.5 Bob FM (KBPA) is met 11,5% marktaandeel veruit de populairste zender van de stadsregio. In maart scoorde Bob zelfs 12% marktaandeel. De publieke nieuwszender 90.5 KUT FM volgt op ruime afstand met 7,6%.

De derde plek is voor de popzender zender Majic 95.5 (KKMJ) met 6,3%, terwijl de countryzender 98.1 K-Vet (KVET) op vier staat met 5,4% marktaandeel. De classic alternative zender 98.9 KUTX is nu vijfde met 5,3%. [RadioWereld.NL]