NMO Luisteronderzoek week 31-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 31 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,9%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,2%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 9,9%.

Foto: Pixabay

Waar Qmusic en Radio 538 vorige week nog de grote verliezers waren, zijn ze deze week de grote winnaars. Beide stations winnen 1%-punt marktaandeel en stijgen in weekbereik. Bij Q komt dat mede door de start van Het Geluid. Daarnaast blijft Qmusic de meeste luisteraars hebben.

NPO Radio 2 en Radio 10 verliezen beiden marktaandeel. 100% NL en 3FM zien hun winst van vorige week verdampen.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 31