Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 21-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 21 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 12,1%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 11,1%, gevolgd door Radio 538 op de derde plaats met 9,2%.

Foto: Pixabay

Het effect van de zoekactie ‘Wanted Domien’ is uitgewerkt en daardoor zakt het marktaandeel van Qmusic fors, waardoor NPO Radio 2 nu weer het best beluisterd is. Zowel het aantal luisteraars als de luistertijd van Qmusic gingen omlaag. Desondanks heeft Q nog wel het hoogste weekbereik.

Radio 538, NPO Radio 1 en Sky Radio zien hun marktaandeel allen flink omhoog gaan. Radio 10 kende daarentegen een slechte week. Het station tuimelt van de derde naar de zesde plaats.

Joe herstelt zich weer van de dip in week 20. Daarnaast ziet Radio Veronica het marktaandeel, mede dankzij de Top 1000 van de 80s, omhoog gaan.

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 21

3 reacties

  1. Zeg maar gerust de Radio 10 luisteraars zijn boos hoe er met het personeel wordt omgegaan door de Talpa leiding.
    Hou je mond maar dicht daar anders volgt er een berisping je zult er maar werken.

  2. Als je het als muziekzender moet hebben van ‘Wanted Domien’ dan ben je wel erg ver gezakt. Ga gewoon plaatjes draaien!

  3. Een sterke zender als NPO radio2 krijg je niet zo snel van de eerste en soms de tweede plaats, maar blijft scoren! Dit i8s radio maken zoals het hoort!