Nederland grote winnaar op New York Festivals

Dertien prijzen voor commercials.
Het inmiddels 41 jaar oude prestigieuze New York Festivals is een internationaal festival voor commercials. Het festival kent verschillende categorieen waarin reclamebureaus prijzen kunnen winnen. Nederland heeft dertien prijzen gewonnen in de categorie TV/Cinema Commercials.

Het bedrijf TBWA/Campaign Company heeft de meeste prijzen in de wacht gesleept. Voor hun ‘Funniest Home Video’ voor Consument & Veiligheid ontvingen zij goud en een Grand Award. Brons kregen ze voor de ‘babyman’ van Telfort en ‘Jumping Man’ van Canon. Een eervolle vermelding kregen ze voor de reclame van Xylifresh getiteld ‘Grandma’.

Het reclamebureau Benjamens van Doorn/EURO RSCG kreeg brons voor hun Penalty-filmpje voor Amnesty. Het brons was ook weggelegd voor Lowe Kuiper & Schuiten met ‘Auction/Serenade’ voor Venco, Saatchi & Saatchi, voor Hewlett Packard met ‘Knecht’ en HCM Catchline met ‘The Black Rhino’ voor WNF.

Er waren ook nog een aantal eervolle vermeldingen voor Result DDB, Anderson & Lembke, DMB&B en Publicis. Zij kregen respectievelijk vermeldingen voor hun commercials voor McDonalds, Station 12, de Belastingdienst en TNT Post. (SkyRadio)