Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers periode september / oktober 2012

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode september / oktober 2012 zijn dinsdag bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 11343 respondenten van 10 jaar en ouder.

Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 13 minuten per dag, dat is 13 minuten langer dan in de vorige periode.

Radio 538 op nummer 1
Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11.2%, dit was 11.7%. 3FM staat nu op een tweede plek met 9.7%, dit was afgelopen maand 9.5%. Op de derde plaats staat Skyradio met 9.5%, dit was in de vorige periode 9.1%.

Stijgers: 3FM, Skyradio, Radio 2, Q-music, Radio Veronica, Radio 4, Overige zenders.
Dalers: 538, Radio 1, Radio 10 Gold, Radio 5, Radio 6 soul en jazz, Orn radio.
Gelijk: Epower radio, 100%NL, Slam FM, Classic FM, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Arrow Jazz FM.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op dinsdag 18 december 2012 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek.

Zendmasten
Zoals bekend is een aantal radiostations getroffen door de branden van 15 juli 2011 in de zendmasten van Hogersmilde en Lopik. Het FM-bereik in Noord-Nederland is na het instorten van de zendmast in Smilde gedeeltelijk hersteld, na de ingebruikname van een noodmast in Assen op 22 juli 2011 en aanvullende zenders op alternatieve opstelpunten.

Sinds 15 september 2012 is de zender Hogersmilde weer volledig operationeel en zijn alle radiostations in het noorden van het land weer als vanouds te ontvangen. De impact hiervan wordt de komende maanden duidelijk in de luistercijfers. Lees meer in het Dossier zendmasten Lopik/IJsselstein en Smilde. [Radiowereld.NL]