KORT NIEUWS OP VRIJDAG 15 JUNI 2001

07.00 uur

Gisteren was het commerciële radiostation van Oost-Nederland HotRadio uit Huissen onbereikbaar. Gisteravond had men grote problemen met de internet site Hotradio.nl, het station was niet meer te bereiken via www.hotradio.nl. Op de site stond letterlijk te lezen: Dit domein is door phreak.nl internet solutions geregistreerd voor later gebruik. Met vriendelijke groet,systeembeheer phreak.nl. Dit houd dus in dat de site gisteren gekraakt was, sinds vannacht 1 uur is de site weer normaal bereikbaar.

Frits Brink vertrekt per 1 september als voorzitter van de NCRV. Hij wordt voorzitter van de raad van bestuur van de stichting Philadelphia Zorg in Vierhouten. De huidige hoofdredacteur van Omroep Brabant Martin Froberg wordt miv 1 september de nieuwe directeur van de IKON. Onder Brink˜s voorzitterschap is de omroep er niet in geslaagd een dalend ledenaantal te keren.

De NOS praat volgende week met de makers van het NOS Radionieuws over de mogelijkheid de radiopiepjes weer precies op tijd te laten klinken. Momenteel gebeurt dat niet altijd, omdat sinds 1 april handmatig een zogenoemd audiologo wordt gestart. Het audiologo is een deuntje waarin de piepjes zijn verwerkt. Dit zorgt voor ontevredenheid bij nieuwslezers en regionale zenders, omdat de diverse klokken soms niet op elkaar zijn afgestemd.

Karin de Groot presenteert het nieuwe KRO-programma Nirvana. In het programma staat rouwverwerking centraal. Mensen die een familielid of vriend hebben verloren vertellen hun verhaal. Aan het programma is ook een website gekoppeld. Op deze site kun je lezen hoeveel impact het verlies op het leven van nabestaanden heeft. Verder vind je links naar andere informatiebronnen en organisaties, verhalen en binnenkort zal er ook een ‘In Memoriam’ geopend worden waar nabestaanden de overledenen kunnen herdenken. Ook staan fragmenten van de uitzending online

De komkommertijd breekt weer aan, daarom vragen we u, heeft u of uw omroep iets te melden, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom. Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of anoniem via deze site. Alles is welkom.

Volgende week woensdag 20 juni zal De Nieuwe Omroep (DNO) van initiatiefnemer Aad van den Heuvel live gaan uitzenden op internet vanaf 20.30 uur. Dat heeft de omroep in spe, die zich vooral wil richten op milieu, mensenrechten en mondiale verhoudingen laten weten. Wat DNO wil uitzenden heeft men niet vermeld, inmiddels heeft men naar eigen zeggen al ruim 86.000 leden. DNO zou overigens al in april gaan uitzenden, maar wegens technische tegenslag is dit erg vertraagd.

De zesdelige comedyserie Bed & Breakfast is vanaf 14 juni opnieuw wekelijks te zien bij de VPRO op Nederland 3. Informatie over de afleveringen van de serie, die voor het eerst in 1997 werd uitgezonden, staat op de website

De TROS start 17 juni met de nieuwe realistische politieserieFlikken. Deze speelt zich af in het Belgische Gent en richt zich vooral op de kleine criminaliteit. Op de website vinden bezoekers meer informatie.

De redacties van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant gaan akkoord met een fusie die 1 april volgend jaar moet leiden tot een nieuwe noordelijke regionale ochtendkrant. Alleen de redactie van het Nieuwsblad van het Noorden heeft nog niet ingestemd met de fusie. De redactieleden willen meer garanties dat de voorwaarden over het sociaal plan en de journalistieke kwaliteitsverbetering worden ingewilligd. De Groningse en de Drentse redacties vinden de fusie wel ongunstig voor de pluriformiteit van de pers, maar volgens hen maakt een zelfstandig voortbestaan op de lange termijn geen kans.

Veronica gaat niet in zee met SBS6, maar is nog niet verloren. Op de website wordt een zoektocht naar talenten om de omroep nieuw leven in te blazen aangekondigd. Sinds gisteren trekken de talentscouts van Veronica door het land om presentatoren, acteurs, modellen, artiesten en webredacteuren te werven. Op de site vind je de informatie waar en wanneer de scouts aanwezig zijn, wie ze zoeken en hoe het nu verder gaat met Veronica. Later zullen ook de gevonden talenten ook op de website verschijnen en kun je op hen stemmen.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een “nieuwe” leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom.

Prettig weekend . . .