HET LAATSTE NIEUWS OP VRIJDAG 15 JUNI 2001

07.00 uur

De zender voor het gezellige Hollandse lied, Radio Nationaal, gaat de landsgrenzen verlaten om zo financieel te overleven. Het station gaat vanuit Engeland met een krachtige middengolfzender programma’s maken voor de Nederlandse en Vlaamse markt.
Lees Planet verder

Canal+ zal zich terugtrekken uit Nederland als kabelexploitanten conform het advies van de OPTA landelijk een doorgiftevergoeding van 60 cent per maand per abonnee in rekening zullen gaan brengen. Dat bleek gistermorgen tijdens een kort geding voor de president van de rechtbank in Alkmaar, dat door de betaalzender was aangespannen tegen de Noord-Hollandse kabelexploitant Multikabel.
Lees verder in de Telegraaf

Cd-piraterij steeg vorig jaar met 25 procent De wereldwijde verkoop van illegale cd’s steeg vorig jaar met 25 procent. Een op de drie verkochte cd’s in nu illegaal.
Lees verder in WebWereld

Veronica lijkt zijn ondergang tegemoet te gaan. De kans is groot dat de omroeporganisatie nooit meer terugkeert op tv, nu de poging tot samenwerking met SBS is gestrand. ‘Dat risico lopen we’, geeft bestuurslid Ferrie Mulder van Veronica toe. ‘We willen wel terug op tv, maar niet ten koste van alles.
Lees verder in de Volkskrant

Stijve penissen, onbeholpen copulatie en orale seks: het was dinsdagavond allemaal wat te veel van het goede voor het Groningse bioscooppubliek. Tijdens een sneakpreview, een verrassingsvoorstelling van een film die nog uit moet komen, van de film Intimacy liep driekwart van de zaal geshockeerd weg tijdens de vrij expliciet in beeld gebrachte vrijscènes.
Lees verder in de Telegraaf

Met veel bombarie koos Veronica vorig jaar het ruime sop. Weg met die bemoeials van de Holland Media Groep (HMG), leve het vrije-jongensbestaan! Maar de zoektocht naar een nieuwe thuishaven liep uit op een mislukking. Wat rest is een grote zak geld en een kater voor Joop van der Reijden. Als het aan ‘mr. Veronica’ had gelegen, was de overeenkomst met SBS6 over de samen te exploiteren zender allang getekend, weten ze bij SBS te melden. ,,Van der Reijden wilde wel, maar de verenigingsraad van Veronica lag dwars; daar is de deal uiteindelijk afgeketst.”
Lees Trouw verder

Twee Amerikaanse DJ’s hebben paniek veroorzaakt nadat zij een verhaal de wereld in hadden geholpen dat Britney Spears en vriendje Justin Timberlake omgekomen zouden zijn tijdens een auto-ongeluk. Het verhaal werd door de DJ’s Kramer & Twitch op een plaatselijk radiostation in Dallas uitgezonden, aldus de krant LA Times. Honderden luisteraars pakten na het bericht in paniek de telefoon en begonnen politie, brandweer en ziekenhuizen te bellen.
Lees verder in de Telegraaf

Met één reality-programma per jaar gaat de Franse commerciële televisiezender TF1 in het verweer tegen het succes van Loft story (een Franse kruising tussen Big Brother en Datecafé), op de concurrerende zender M6. TF1 heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Nederlandse bedrijf Endemol, dat televisieformats bedenkt en ze verkoopt. Big Brother is van Endemol.
Lees Standaard verder