Kort nieuws op donderdag 18 mei 2000

Vrijdag aanstaande 19 mei zendt de TROS, via Nederland 2, een nieuwe aflevering uit van ‘Vermist’. Een 47-jarige man, Leo, die lange tijd in Spanje heeft gewoond, zou oorspronkelijk worden herenigd met zijn ouders, die hij sinds zijn prille jeugd niet meer had gezien. Niks ongewoons, tot de man ook beweerde in de zeventiger jaren in de illegaliteit bij de zeezender Radio Mi Amigo te hebben gewerkt onder de naam Leonardo…

RealNetworks integreert Flash-technologie in RealPlayer RealNetworks heeft beslist om de Flash 4 technologie van Macromedia te integreren in haar RealPlayer G2. Handig voor productdemonstraties, reclameboodschappen en andere interactieve content.

KPN brengt haar ADSL-techniek Mxstream, waarmee via de telefoonlijn snelle internetverbinding mogelijk is, op de markt. Zo’n 500 vestigingen van Vendex KBB zullen het pakket gaan aanbieden. Nog voor het einde van dit jaar verwachten Vendex KBB en KPN ‘enkele tienduizenden aansluitingen’ te realiseren.

Het gratis dagblad van De Telegraaf, Sp!ts, komt deze zomer met een middageditie, zo meldt directeur Frank Volmer. De datum laat hij in het ongewisse.

De website met nieuws over de ramp in Enschede van het regionale dagblad De Twentsche Courant Tubantia is alleen al de afgelopen twee dagen een miljoen keer bezocht. Naast alle relevante artikelen en berichten die in de krant zijn verschenen is op de site www.tctubantia.nl ook het laatste nieuws te vinden

SBS 6 brengt op zaterdag 1 juli, tussen 22.00 en 23.30 uur, het muzikale spektakel ‘Music without Frontiers: afsluitingsconcert EURO 2000’. Het concert vindt plaats aan de Nieuwe Maas in Rotterdam aan de vooravond van de finale van het Europees Kampioenschap Voetbal EURO 2000.

De Servische regering heeft het televisiestation Studio B uit de lucht gehaald vannacht. Daarmee is ook een einde gekomen aan de uitzendingen van het onafhankelijke radiostation B2-92. De krant Blic kreeg ook bezoek van de politie en de redactie is ook hier bezet. De televisie- en radiozender zouden te vaak hebben opgeroepen tot de omverwerping van de regering.

Kabelbedrijf UPC geeft de overname van mediabedrijf SBS nog niet op. Bestuursvoorzitter Mark Schneider van UPC maakte bekend opnieuw te gaan onderhandelen met de televisiezender om een oplossing voor de lage beurskoers van UPC te zoeken

Buma/Stemra, de Nederlandse muziekrechtenorganisatie, vreest voor toenemende schending van het auteursrecht. Piraterij op internet, het illegaal kopiëren van cd’s en politieke onverschilligheid maken de exploitatie van auteursrechten steeds moeilijker, zo meldt de organisatie in haar vandaag verschenen jaarverslag.

Holland Media Groep en Endemol betrokken bij overname Lycos. Met de eerste grote Europese overname van een Amerikaanse netbedrijf, Lycos door het Spaanse Terra Networks, is een bedrag van 12,5 miljard dollar aan aandelen gemoeid. Telefonica-baas Juan Villalonga plaatst zichzelf weer in de schijnwerper met de overname door voorzitter van de combinatie te worden. Holland Media Groep en Endemol delen mee in de vreugde.

De Libertel Groep nv heeft haar reclame voor pre-paidkaarten in het buitenland moeten aanpassen. Dit omdat de Reclame Code Commissie het mobiele telefoniebedrijf dinsdag berispte wegens de misleidende reclame.

Rotterdam krijgt gigantische reclametelevisie. Op een drukke plek in Rotterdam, naast het Feyenoordstadion, is een 33 vierkante meter groot televisiescherm geplaatst. Het scherm staat
bovenop het nieuwe topsportcentrum. Dankzij deze gunstige ligging wordt het jaarlijks door tien miljoen mensen gezien. Het wordt alleen voor reclame gebruikt. De mega-televisie is een intitiatief van
Mediamax, een bedrijf dat zorgt voor de reclame op veel bus- en tramhaltes en voor billboards langs de wegen. Mediamax is ook de eigenaar van de Euromast in Rotterdam.

Veronica meldde deze week dat men spoedig een aantal nieuwe etherfrequenties zal krijgen. Het gaat om de volgende frequenties: 103.8 FM (Friesland), 103.6 FM (Tilburg en Alkmaar) en 88.2 FM (Apeldoorn). De zender van Veronica FM op Walcheren (93.0 FM) zal een groter bereik krijgen, zodat Veronica FM in heel Zeeland te ontvangen zal zijn.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties of een leuke vraag voor de Poll, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom, (evt anoniem). Laat het weten via een persoonlijke E-mail aan webmaster@radiowereld.nl of via deze site Alles is welkom. Tevens is de RadioWereld op zoek naar mensen die mee willen werken aan het verbeteren van RadioWereld. Interesse? Laat het ons weten.

Tot slot een leuke signature
Ik zeg maar zo: ik zeg maar niets! Want als ik toch wat zeg, zeg je toch: wat zeg je?