Radiostations werken samen voor goede doelen

De landelijke en regionale commerciële en publieke radiostations, verenigd in RAB, Radio Advies Bureau starten maandag 5 januari 2009 een bijzondere actie samen met tien goede doelen. Via een grootschalige radiocampagne op vijfenveertig zenders wordt het publiek gevraagd om op de website geefnu.nl geld te geven aan een goed doel. De doelstelling van de actie is tweeledig: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de goede doelen én op een bijzondere manier laten zien dat radio een effectief en voordelig reclamemedium is.

Op de website Geefnu.nl staan tien goede doelen centraal. Al deze Goede Doelen bezitten het officiële keurmerk van het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving). De goede doelen verwelkomen het initiatief: “We zijn bijzonder blij met het initiatief Geefnu.nl van de publieke en commerciële radiostations. Dankzij donaties kunnen wij ons werk in Afrika voortzetten.” RAB heeft het initiatief overgenomen van het Amerikaanse Ad Council. RAB zal de resultaten van de campagne (ingezamelde geld) na afloop van de actie bekend maken.

De radiocampagne loopt van 5 januari tot (uiterlijk) 31 januari 2009. De campagne bestaat uit vier commercials die ingaan op het feit dat mensen vaak bijna geven, maar dat bijna geven hetzelfde is als helemaal niets geven.

Aan de actie doen de volgende radiostations mee: Radio 1, Radio 2, Radio 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6, 100%NL, Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM, BNR Nieuwsradio, Caz, Classic FM, Kink FM, Q-music, Radio 10 Gold, Radio 538, Veronica, Skyradio, Slam FM, TMF Radio, Omroep Brabant, Omroep Zeeland, Omrop Fryslan, Radio Drenthe, Radio Flevoland, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Noord, Radio Noord-Holland, Radio Oost, Radio Rijnmond, Radio West, L1, City FM Rock, Fresh FM, Hofstad Radio, Hot-Radio, Keizerstad FM, Optimaal FM, Radio 8 FM, Radio Decibel, RADIONL, Waterstad FM, XFM, Radio Hollandio, Radio Unique. [Radiowereld.NL]