Veronica is dood…lang leve het Veronica-gevoel

Een club oud-Veronicamedewerkers heeft donderdag bekendgemaakt een radiostation te beginnen op AM-frequentie 1332. Het station gaat Radio 192 (de allereerste frequentie waarop zendschip Veronica uitzond) heten.

Tineke de Nooy, Eddie Becker, Krijn Torringa, Edvard Niessing, Chiel Montagne en Ad Bouman zijn de presentatoren van het station. Eigenlijk werkten ze al samen bij de Gooise zender Okay FM (ook op de kabel in Amsterdam), maar met de nieuwe frequentie zijn ze in de hele Randstad en een stuk daarbuiten te horen. Will Luikinga, ook een oud-Veronicaan, is onlangs aan het presentatieteam toegevoegd.

Dj Ad Bouwman noemt het puur toevallig dat juist op het moment dat de vereniging Veronica (VOO) in zwaar weer terecht is gekomen de oud-medewerkers met het radio-initiatief zijn gekomen. ,,We hebben er wel over gesproken of dit nu het goede moment was om het nieuws naar buiten te brengen, maar iedereen belt ons nu toch op om reacties en dan kunnen we dit natuurlijk niet verzwijgen. Bovendien beginnen we al op 4 juli, dus dat is best wel snel.”

Niet rouwig
De club ex-medewerkers van het vroegere zendschip is niet rouwig over de situatie waarin de VOO zich nu bevindt. ,,Wij hebben zelfs tegen elkaar gezegd dat het niet slecht voor ons uitkomt. Ons initiatief krijgt zo veel aandacht. Het oude Veronica-gevoel was bij de vereniging toch al een tijdje weg. Het spannende jongensboek was wel erg uitgekleed.”

Bouwman heeft wel met de vereniging gebeld met een aanbod tot samenwerking, maar daar heeft hij nog geen reactie op gekregen. De VOO is de wonden nog aan het likken. Maar Bouwman denkt dat zijn zender de ‘oude’ achterban die nog steeds het Veronicablad leest te kunnen bedienen. Veronica beschikt over de landelijke kabelzender Kink FM, en die zou dan de jonge doelgroep kunnen plezieren. Bouwman wil dan wel de naam Veronica kunnen voeren. Een reactie is dus nog uitgebleven, maar volgens Bouwman kan dat nog komen. ,,Ze hebben m’n nummer, dus…”

Radio 192 gaat ‘golden oldies’ uit de jaren ’50,’60 en ’70 uitzenden. Het ‘zeezendergevoel’ moet op die manier weer in de ether terugkeren. ,,Deze vergeten luisteraarsgroep kan bij Radio 192 weer haar hart ophalen met muziek en de jingles (herinnert u zich deze nog, nog…???)”, staat er in het persbericht. Volgens de initiatiefnemers zuller meer oud-Veronicanen de stap naar het nieuwe middengolfstation maken. (ANP)