Wijnand Speelman: “3FM moet weer groeien buiten de Randstad”

Als het aan ochtenddeejay Wijnand Speelman ligt, wordt 3FM weer de populaire zender in het oosten en zuiden van het land, zoals dit 10 jaar geleden het geval was. Dit zegt hij in de podcast ‘Dit was de Radio’. “Ik denk dat daar, waar we ooit groot waren, de uitdaging voor 3FM ligt om weer luisteraars op te pikken.

Foto: video still Youtube

In 2012 stond 3FM in de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg steevast in de top drie van best beluisterde stations en was het regelmatig zelfs marktleider. De afgelopen jaren zag de publieke popzender ook in deze provincies de luistercijfers kelderen.

Onze focus ligt sowieso buiten de Randstad”, zo zegt Speelman, die sinds september samen met Rob Janssen de ochtendshow op 3FM presenteert. “Dat vinden we allebei heel belangrijk omdat we ook van buiten de Randstad komen.

De eerste tekenen zijn gunstig voor 3FM, want het marktaandeel is in twee metingen tijd al met 0,6%-punt gestegen naar 2,6%. Het is tevens het hoogste marktaandeel dat de zender in drie jaar tijd scoort. In veel provincies is dan ook al een stijging ten opzichte van een jaar geleden te zien.

Eddy Keur, die op vrijdagmiddag te horen is, liet in een eerder interview weten dat 4% marktaandeel voor 3FM al geweldig zou zijn. Zenderbaas Menno de Boer durfde zich niet te wagen aan een voorspelling en zegt dat zijn enige opdracht is om de zender te laten stijgen. [RadioWereld.NL]

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *