Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eddy Keur: “4% Marktaandeel voor 3FM zou al geweldig zijn”

Eddy Keur is al tevreden als het huidige marktaandeel van NPO 3FM verdubbelt. Dit zei hij afgelopen vrijdagmiddag op BNR. “We gaan anderhalf jaar met z’n allen keihard de schouders eronder zetten in de hoop van dat we van 2 naar 3% gaan en van 3 naar 4% gaan. Dat zou al geweldig zijn.”

Foto: video still Youtube

Keur is vanaf 17 september elke vrijdagmiddag te horen op 3FM. Dat is toevallig ontstaan. “Ik heb een keer een gesprek gehad met Menno de Boer toen hij net de baas was.” Keur en De Boer kennen elkaar nog van Radio 538 waar beiden in het verleden werkzaam waren. “Hij zei ‘kunnen we niet eens een keer praten? Het is een nieuwe baan voor mij en jij bent ook een radiodier’.

Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Keur aan de slag zou gaan bij 3FM. “Waarom zou ik? Ik heb een mooi pakket bij Radio 2. Ik doe nu Nachtwacht en ben vaste vervanger van Ruud.” Het plan kwam dan ook van Florent Luyckx, de radiobaas van Powned. “Die zei ‘Ik ga met jou intekenen als je dat leuk vindt. Voor één keer in de week’.” De Boer zag het plan helemaal zitten en besloot Keur in de programmering op te nemen.

Toevoegen
Maar wat gaat Keur toevoegen met zijn nieuwe show? “Vrolijkheid, lachen, gekke items en dat soort dingen. Dat gaan wij nu van 16 tot 19 uur doen.” De nieuwe programmering van 3FM vanaf maandag 12 september gaat gefaseerd in. Nog niet alle programma’s starten gelijk. “Dat komt omdat heel veel deejay van 538 die naar ons toekomen, die zitten nog aan hun contract vast. Maar dat gaat goedkomen en daarom voel ik me nog beter. Het zijn echte radiomakers”, aldus Keur.

Barend van Deelen komt van 538 om de nieuwe middagshow van maandag tot en met donderdag te presenteren. Hij is vanaf 4 oktober te horen. En ook Mart Meijer heeft 538 verlaten voor 3FM. Daarnaast gaan ook geruchten dat Ivo van Breukelen naar 3FM komt. Van hem is afgelopen week bekend geworden dat hij vertrekt bij 538.

Limonade en ijsblokjes
De limonade van 3FM krijgt een ander smaakje en daar wil je ook een ander soort ijsblokjes in”, legt de deejay uit. “Ik denk dat het wat meer up wordt, wat vrolijker, wat meer ‘in your face’ en wat meer voor jou. Ik hoop dat zoveel mensen zich aansluiten bij 3FM dat die cijfers omhoog gaan. Ik heb heel erg lang niet meer geluisterd naar 3FM, net als heel veel andere mensen. Dus als we erbij kunnen krijgen wat ooit uitgestapt is zitten we goed.

Dat Keur de kans om ook bij 3FM aan de slag te gaan aanpakt vind hij logisch. “Ik heb een heel warm hart kloppen voor radio. Dus als ik ook maar iets kan doen bij een grote nationale zender binnen de NPO, dan maakt mij de grootte van de zender eigenlijk niet uit. Want we kunnen dan helpen bouwen, een keer per week, om er iets moois van te maken.” [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Hij kan zo The Breakfast Club terugbrengen op de radio, hij was daar ooit invaller. Zouden ze bij NPO 3FM Peter van Bruggen en Jeanne Kooijmans ook nog durven te vragen? Naar Amerikaans voorbeeld, zie je hier in Nederland ook steeds vaker dat oudere mensen de kans krijgen om door te kunnen blijven werken. Makers, presentatoren, discjockeys van radio en televisie worden steeds ouder. Voor NPO 3FM is de keuze voor Eddy Keur best bijzonder, omdat NPO 3FM eigenlijk voor en door jongeren is. Ondanks dat, is het leuk voor hem als het hem lukt om het marktaandeel een duwtje omhoog te geven. En dat hij straks het best beluisterde programma van de zender heeft.

  2. 4% zal eerder 0,4 % worden met zo’n uitgescheten groot bek die zelfs bij Radio 10 ooit is weggeschopt.
    Eigenlijk hoort hij bij Omroep Max thuis gelukkig willen ze hem niet hebben ze hebben hun lesje met van Inkel nog niet vergeten zodat 3 FM nu met die 55 plusser zit opgescheept en steeds verder de diepte inzinken.