Zoek
Sluit dit zoekvak.

René Verkerk naar de avond van Radio 10

René Verkerk is voortaan in de avond te horen op Radio 10. Van maandag tot en met donderdag tussen 21 en middernacht presenteert hij ‘Laat Verkerk’. De deejay neemt het stokje over van Lex Gaarthuis, die de plek van Verkerk in het weekend heeft overgenomen met ‘Is het al weekend!?’

Foto: Radio 10

Voor Verkerk wordt het wennen in de avond. Niet alleen qua tijdstip, maar ook omdat hij ondersteuning krijgt. “Ik heb voor het eerst van mijn leven een producer die mij allemaal mailtjes stuurt met de inhoud van het radioprogramma.

Laat Verkerk bevat niet alleen een hoop muziek, er is ook ruimte voor spelletjes. “Dat is altijd leuk om te doen”, aldus Verkerk. Zo wordt ‘Waar of niet waar?’ nieuw leven ingeblazen. “Allerlei nieuwsfeiten waarvan je denkt: hè? Zou dat nou waar gebeurt kunnen zijn of niet? Hoe meer antwoorden je goed hebt, des te leuker de prijzen.

Ook wordt er elke dag iemand in het zonnetje gezet. “We delen elke avond om 10 over 10 een 10 uit aan iemand die die dag iets belangrijks heeft gepresteerd. Dat kan de buurman zijn die een kat uit de boom heeft gered of iemand uit de sportwereld die een unieke prestatie heeft neergezet.

Volgens Verkerk kan de televisie de deur uit. “Ik denk dat we een ongelofelijk leuk avondprogramma gaan neerzetten vanaf maandag.

Doordat Verkerk de late avond presenteert, is hij gestopt als vaste vervanger van Rob van Someren in ‘Somertijd’. Dat wordt voortaan gedaan door Silvan Stoet of Luuk van den Braak.

Meer wijzigingen
Een andere wijziging in de programmering is dat de Powermix van Dennis Verheugd voortaan op vrijdagavond te horen is tussen 23 uur en middernacht. Verheugd zelf begint die avond al om 21 uur met ‘Den’s Fever’, een nieuw programma met de beste disco, dance en soul tracks. Den’s Fever en de Powermix nemen de plek in van Ekdom’s Funky Music Trip dat afgelopen vrijdag voor het laatst te horen was. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het spelletje ‘Waar of niet waar?’ dat ken ik niet. Ik dacht in eerste instantie dat ze ermee bedoelden dat ‘Wat is waar?’ van het VARA programma Denk aan Henk terug zou komen. En het spelletje ‘Feit of fabel?’ uit Somertijd hadden we natuurlijk ook nog. Verder, hij krijgt ondersteuning. Presenteert hij het programma wel solo? Als Réne Verkerk een hulpje nodig heeft dan is er altijd nog Jan Paparazzi, die aangetrokken kan worden, om er samen een gezellig programma van te maken.