Lex Gaarthuis stopt met avondshow op Radio 10

Lex Gaarthuis stopt met de avondshow ‘Laat met Lex’ op Radio 10. Dit meldt de deejay op social media. Donderdag (14 juli) is het programma voor het laatst te horen. Volgens Gaarthuis is hij toe aan ‘nieuwe dingen’.

Foto: video still Youtube

Gaarthuis is sinds september 2018 tussen 21 uur en middernacht te horen op Radio 10. Dat deed hij de eerste jaren met sidekick Lex Landeweerd, maar die moest in 2020 het veld ruimen vanwege de coronabezuingingen bij Talpa Network. “Tóch bleef het een feest om ’s avonds laat met de luisteraars de dag af te sluiten”, blikt de deejay terug.

Ondanks dat merkte ik de laatste tijd aan mezelf dat ik toe was aan nieuwe dingen op radio- en mediagebied in de breedste zin van het woord”, aldus Gaarthuis. “En daarom is deze week de allerlaatste week Laat Met Lex op Radio 10; met dus aanstaande donderdag de laatste avondshow. Op naar nieuwe avonturen!

Wat Gaarthuis in de toekomst gaat doen wil hij nog niet zeggen. Geruchten gaan echter dat hij naar het weekend van Radio 10 verhuist. Ook is nog niet bekendgemaakt wie de avonduren van Gaarthuis op Radio 10 over gaat nemen.

Gaarthuis raakte in februari 2020 nog flink in opspraak na het uitzenden van het lied “Voorkomen is beter dan Chinezen” van zijn fictieve typetje Rotterdamse Toon. Bij de politie kwamen honderden klachten en enkele aangiftes binnen. Zowel Radio 10 als Gaarthuis hebben excuses aangeboden. In maart vorig jaar werd bekend dat de deejay definitief niet vervolgd wordt voor het incident. [RadioWereld.NL]

5 reacties

  1. Ik gok dat hij zijn contract mag uitdienen (als hij mazzel heeft) en dan mag vertrekken.

  2. Wie gaat Lex Gaarthuis overnemen? Ik denk dat Erwin Peters, Patrick Kicken of Rick van Velthuysen dat wel zouden kunnen.

    1. Hoop het niet. Maar zou een verbetering voor daar zijn.

  3. Heb ik m laatst nog een bericht gestuurd. Dat ie samen met zn sidekick iets moois in handen had. Hopelijk dat ie daar weer mee gaat doen. Voor mij kwam dat in het straatje Jeroen van inkel en frits soits in de avondspits. Succes Lexie.

Reacties zijn gesloten.