Search
Close this search box.

NPO Radio 1 Tourcafé opent zaterdag in Beeld en Geluid op Mediapark

Radio Tour de France zendt de ontknoping van de Ronde van Frankrijk uit vanaf een speciale locatie: het NPO Radio 1 Tourcafé in Beeld en Geluid in Hilversum. Van 16 tot en met 24 juli kunnen bezoekers hier de Tour kijken, luisteren en samen beleven. Het is dé (gratis) ontmoetingsplek voor de echte wielerfans die de Tour de France bij de NOS live willen meemaken.

Foto: video still stream

Sinds begin deze maand is Radio Tour de France weer elke dag te horen op NPO Radio 1. De laatste week van de Tour wordt weer live vanuit het speciale Tourcafé uitgezonden. De afgelopen twee jaar kon het café zijn deuren niet openen vanwege de coronabeperkingen, maar nu staan alle seinen op groen.

Op zaterdag 16 juli om 13.00 uur is de officiële opening van het Tourcafé. De burgemeester van Hilversum Gerhard van den Top en oud-winnaar van de Tour de France Jan Janssen openen dan samen met NOS-presentatoren Henry Schut en Robbert Meeder officieel de deuren van het Tourcafé. Het Tourcafé is geopend tot en met zondag 24 juli, de dag dat de Tour de France op de Champs-Élysées finisht.

Naast een kijkje achter de schermen bij hét radioprogramma over de Tour, is de etappe ook te volgen op grote schermen. Ook zullen bij NOS Radio Tour de France diverse artiesten optreden zoals Van Velzen, Rowwen Hèze, Leo Alkemade, Amazing Stroopwafels en Chef’Special in het Tourcafé. [RadioWereld.NL]