Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lara Billie Rense op De Perstribune op NPO Radio 1

Lara Billie Rense is zondag de mediagast in het eerste uur van het radioprogramma ‘De Perstribune’ tussen 12.00 en 13.00 uur. Rense neemt komende week afscheid van het NPO Radio 1-programma ‘Nieuws & Co’. Vrijdag is Rense voor het laatst te horen; daarna gaat hen verder als freelance journalist.

Foto: video still twitter

Rense begon als presentator bij de lokale en regionale radio; via BNR Nieuwsradio kwam die in 2009 bij Radio 1 terecht. Dit jaar vierde de presentator diens wedergeboorte als ‘eerste non-binaire radiopresentator van Nederland.’ Over het onderwerp ‘genderfluïditeit’ maakt Rense nu ook een boek, een podcastreeks en een tv-documentaire.

Mediajournalist Ron Vergouwen gaat uiteraard in zijn archief ook weer op zoek naar passende en verrassende fragmenten van de gasten. Ook reikt Vergouwen traditiegetrouw zijn Mediaweek Awards uit voor de meest opvallende radio- en tv-fragmenten van afgelopen week. Naast Lara Billie Rense is autocoureur Rinus Veekay zondag de tweede gast in het media- en sportprogramma ‘De Perstribune’. Margreet Reijntjes presenteert het programma. [RadioWereld.NL]