Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers juni – juli 2022, Qmusic marktleider

De luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode juni – juli 2022 zijn bekendgemaakt door Stichting Nationaal Luister Onderzoek (NLO), de opdrachtgever van het luisteronderzoek. Volgens GFK staat Qmusic de 1ste plek gevolgd door NPO Radio 2.

De rapportage is gebaseerd op een representatieve landelijk steekproef van 8541 respondenten van 10 jaar en ouder.

Luistertijd
Als standaard tijdvak wordt 06.00 tot 24.00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 2 uur en 21 minuten per dag, dat is 2 minuten minder als in de vorige periode. De gemiddelde luistertijd van de luisteraars is 4 uur en 4 minuten, 3 minuut meer dan vorige maand.

Marktleider = Qmusic
Uit deze cijfers blijkt dat Qmusic marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 13,1%, dit was een maand geleden 13,1%. NPO Radio 2 volgt vlak daarachter met 12,1%, dit was 12,2%. Radio 10 staat deze keer op de derde plek met 9,8%. Dit was 9,8%.

Op de vierde plaats staat deze maand Radio 538 met 8,4%, dit was 8,7%. NPO Radio 1 staat op de vijfde plaats met 8,4%, dit was 8,0%

Stijgers: NPO Radio 1, Sky Radio, NPO Radio 1, BNR Nieuwsradio, Overige zenders.

Dalers: Radio 538, ORN Radio, 100% NL, NPO 3FM, NPO Radio 4, Slam,

Gelijk: Qmusic, NPO Radio 2, Radio 10, E Power Radio, Radio Veronica, Kink, Sublime, Classicnl, Radio Decibel.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 20 jaar. Op dinsdag 27 september 2022 om 8:00 uur worden op RadioWereld.NL weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van het Nationaal Luister Onderzoek. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Belangrijk is om vooral te kijken naar de vergelijking met een jaar geleden. Qmusic heeft het heel goed gedaan. Koffie met gebak krijgen de discjockeys daar vandaag wel, verwacht ik. En Radio Veronica staat er ook beter voor dan een jaar geleden. De komst van Rob Stenders heeft goed uitgepakt voor het radiostation. Radio 538, daar wordt aan gewerkt om het in de toekomst weer te laten scoren. Waar het minder goed gaat dat is bij Sky Radio. Het kan zo zijn dat de toekomst van Sky Radio onzeker wordt, wanneer de veiling van de FM-frequenties doorgaat. Ik denk dat Talpa Radio vooral gaat inzetten voor het behouden van Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica in de FM-ether. Sky Radio is met deze plek in de lijst van luistercijfers, niet meer het populaire radiostation dat het in de jaren 90 nog wel was.