Search
Close this search box.

SBS met 29% grootste zendergroep van Nederland

Met een gezamenlijk marktaandeel van 29% was SBS in de maand augustus groter dan de Publieke Omroep en RTL Nederland. Een opvallende prestatie gezien de Olympische Spelen die gedurende 16 dagen bij de Publieke Omroep te zien waren. Alle drie de SBS-zenders scoorden goed in augustus en zorgden voor de op één na beste augustusmaand ooit. NET 5 eindigde met een gemiddeld marktaandeel van 7,6%, SBS 6 op 14,2% en Veronica sloot de maand af met slechts 7,3%.

Met ingang van het nieuwe tv-seizoen van RTL Nederland keerden afgelopen maandag 25 augustus diverse bekende programma’s terug. In deze eerste week werd door de RTL-zenders een gezamenlijk zenderaandeel in de doelgroep 20 tot 49 jaar bereikt van 31,9 procent. Op maandag en dinsdag kwam dit percentage ook boven de 36 procent uit. [Radiowereld.NL]