Coen & Sander Show terug op Radio 538: “We gaan bewijzen dat we ertoe doen”

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga kruipen voor het eerst in bijna vier maanden weer samen achter de microfoon. Voortaan is het duo elke vrijdag tussen 16 en 19 uur te horen op Radio 538. “Dan gaan we even bewijzen dat we er nog toe doen”, aldus Lantinga donderdagavond in Jinek.

Foto: RadioWereld.NL

De ‘Coen & Sander Show’ is vanaf nu de start van het weekend op Radio 538. Met de bekende grappen en grollen, live muziek (in de eerste uitzending is Krezip te gast), nieuwslezer Jo van Egmond en Chris Deluxe die een speciale weekendmix verzorgt.

Voorheen waren Swijnenberg en Lantinga elke maandag tot en met donderdag te horen op Radio 538. Daar kwam in juni een einde aan. Sinds eind augustus is Frank Dane te horen in de middag op 538.

Gefaald
Volgens Lantinga was het nieuws over het stoppen best wel heftig, al kon hij het vrij snel relativeren. “Je maakt heel persoonlijk radio. Dan voelt het alsof je gefaald hebt. Je betrekt het op jezelf. Maar dit ook wel weer hoe het gaat in elk bedrijf. Of je nou buschauffeur bent of wat dan ook, er zijn nou eenmaal mensen die het anders zien.

Swijnenberg heeft inmiddels vrede met het besluit van de nieuwe zenderbaas, al vertelde hij bij Jinek dat hij zelf die beslissing niet had genomen. “Ik had ons zeker laten zitten, maar het is zijn goed recht om iets anders te willen. We hebben nu allebei een ander mooi radioavontuur en de Coen & Sander Show blijft bestaan, dus dat is heel fijn.

Vooral de mogelijkheid om samen toch door te kunnen maakte het gesprek makkelijker volgens Lantinga. “Dan is het een heel ander gesprek dan dat we als duo geheel uit elkaar moeten.

Mooi pakket
Wel heeft het duo gesprekken gehad met meerdere stations en personen. Toch besloten ze bij Talpa te blijven. “Je kunt wel zeggen ‘we gaan het trucje weer ergens anders doen’, maar het voelde voor ons allebei ook als het moment om elk ons eigen pad te bewandelen. Met de Coen & Sander Show op vrijdagmiddag erbij is dat gewoon een heel mooi pakket”, aldus Swijnenberg.

Zelf presenteert hij nu ook de lunchshow van maandag tot en met donderdag op 538. Dat was weer even wennen. “Ik ben 16 jaar gewend als ik zeg ‘hallo goedemiddag’ dat er een bijdehante opmerking van rechts komt. En die is er nu niet. Dat mis ik, maar tegelijkertijd geniet ik er nu van dat ik een soloprogramma heb en Sander op zijn plekkie zit.”

Lantinga is sinds maandag in de middag op Radio Veronica te horen. “Dat was heel raar, want je bent in een keer alleen. Je bent altijd samen. Ik heb Coen soms vaker gezien dan mijn eigen vrouw.

Trots
Swijnenberg is trots op de lange samenwerking met Lantinga. “We hebben 10 jaar podium gekregen op 3FM en zeven jaar op 538. Dat moet je ook koesteren. Het programma blijft bestaan op vrijdagmiddag en wie weet hoe het radiolandschap er over een jaar uitziet.” [RadioWereld.NL]