Nieuw landelijk commercieel DAB+-net al in de lucht (Update)

Broadcast Partners heeft vrijdagmiddag kort na half 4 het nieuwe landelijke commerciële DAB+-netwerk in de lucht gebracht. Hierop zijn nu 13 radiostations te ontvangen. Uitgezonden wordt op kanaal 9C.

Foto: RadioWereld.NL

De radiostations die op het nieuwe netwerk uitzenden zijn Joe 70s & 80s, Kink, Kink Classics, K-Rock, Sunlite, Sublime CLX, Qmusic Non-stop, Qmusic Top 40, Radio Maria, Sky Nice & Easy, 538 Classics, Radio 10 80s Hits en Vintage Veronica.

Het is nog onduidelijk of Sublime CLX permanent blijft uitzenden. Audiohuis Amsterdam heeft namelijk plannen om met Nostalgie te starten, alleen is dit station nog in opbouw.

Afgelopen woensdag bevestigde RadioCorp-directeur Herbert Visser al dat het nieuwe netwerk zondag 1 mei officieel van start gaat. Inmiddels staan alle 29 zenders aan, alleen draait nog niet alles op vol vermogen. Dit komt doordat nog niet alle apparatuur is geleverd. Het is de bedoeling dat tegen de start van de zomer het gehele netwerk op vol vermogen draait.

Omdat het nieuwe netwerk nog niet op vol vermogen draait, zenden Sunlite, Radio Maria, Kink, Kink Classics en Qmusic Non-stop momenteel ook nog uit via de bestaande netwerken van MTVNL en 11C.

Vorig jaar juni werden er in totaal 12 vergunningen geveild voor het nieuwe landelijke DAB+-netwerk. Naast RadioCorp (Terrestrial BV) verwierven ook Radio Maria en Sublime een vergunning, terwijl Talpa Network (538, Sky, Veronica en 10), DPG (Qmusic) en Kink elk drie vergunningen wisten te bemachtigen. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL