Audiohuis Amsterdam (Sublime) start met Nostalgie op DAB+

Audiohuis Amsterdam, eigenaar van radiozender Sublime, start met Radio Nostalgie op DAB+. Dit melden meerdere bronnen aan RadioWereld.NL. Het station gaat uitzenden op het nieuwe landelijke netwerk op kanaal 9C, dat komend weekend in de lucht gebracht wordt.

Daarmee komt het van origine Franse radiomerk ook naar Nederland. Dat Audiohuis voor dit merk kiest is niet geheel toevallig. Audiohuis is namelijk eigendom van het Vlaamse Mediahuis dat in Vlaanderen sinds 2008 actief is met dit radiomerk. Nostalgie is in Vlaanderen te ontvangen op zowel FM als DAB+.

In Vlaanderen brengt Nostalgie onder het mom van ‘What A Feeling’ een mix van hits van de jaren ’70 tot nu. Hoe het format in Nederland er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

Naast Frankrijk en Vlaanderen is Nostalgie ook te ontvangen in onder meer Wallonië, Zweden, Finland en Zwitserland. Sinds begin 2021 is Nostalgie ook op DAB+ in Duitsland te ontvangen.

Audiohuis kocht, toen nog onder de oude naam Sublime World, een vergunning voor het nieuwe landelijke commerciële DAB+-netwerk. Het adres nostalgie.nl linkt nu nog naar de Vlaamse versie. Het domeinnaam staat echter op naam van een webhostingsbedrijf in Leiden, waar ook het domein sublime.nl onder is gebracht. [RadioWereld.NL]