Radio Rijnmond, Radio West en NH Radio schrappen programma Johan Derksen

Radio Rijnmond, Radio West en NH Radio stoppen met onmiddellijke ingang met het uitzenden van het programma ‘Muziek voor Volwassenen’ van Johan Derksen. Reden is de bekentenis die Derksen deze week deed in het SBS6-programma ‘Vandaag Inside’.

Foto: video still Youtube

Dinsdag bekende Derksen in het tv-programma in het verleden een kaars bij een bewusteloze dronken dame tussen haar benen te hebben gestoken. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International biechtte het verhaal op naar aanleiding van het tijdelijk opstappen van Johnny de Mol als presentator van de talkshow HLF8, omdat hij wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Zowel Radio Rijnmond als Radio West en NH Radio keuren het gedrag van Derksen af en hebben daarom besloten zijn radioprogramma te schrappen. Radio Drenthe beraadt zich nog over de toekomst van het programma.

We kunnen zijn uitspraken, die zeer gevoelig liggen, ontzettend vrouwonvriendelijk en denigrerend zijn en die ook nog in een lacherige sfeer worden gedaan, inmiddels niet meer los zien van de persoon die bij ons elke week een programma presenteert“, aldus de redactieleiding van NH Radio.

Bij Rijnmond is integriteit één van de kernwaarden waarmee we werken”, voegt Ruud van Os, hoofdredacteur a.i. van Rijnmond er aan toe. “Dat geldt voor alle werknemers, vast en freelance, dus ook voor Johan Derksen. ‘Muziek Voor Volwassenen’ is al twintig jaar een goed en goedbeluisterd radioprogramma op onze zender. Dat wil echter niet zeggen dat het gezicht van die show zich alles kan permitteren.” [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het enige goede programma op de radio boycotten. Bah wat een waardeloze zenders, de rest is allemaal bagger wat jullie uitzenden. Nu een reden om helemaal niet meer te luisteren naar jullie zenders. Ik ben er helemaal klaar mee. Al die nederlandstalige muziek (enige uitzondering daargelaten) heeft Johan helemaal gelijk in. Niet om aan te horen.

Reacties zijn gesloten.