Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rob Stenders over vertrek Danny Vera en Johan Derksen: “Daar baal ik van” (audio)

Rob Stenders is niet blij met de beslissing van de zenderleiding van Radio Veronica om de programma’s van Danny Vera en Johan Derksen te schrappen. “Ja daar baal ik van”, zo vertelde de deejay tijdens zijn programma.

Foto: video still stream

Dinsdag werd bekend dat Vera en Derksen hun programma kwijtraken op Radio Veronica. Vera kwam met de verklaring dat het om bezuinigingen zou gaan. “Ik ben ook nog naar de leiding gegaan en gezegd: Dit kunnen jullie toch niet doen? Dit kan toch niet waar zijn?”, aldus Stenders.

De deejay besloot daarop collega’s als Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof te mobiliseren om het programma van Vera te gaan betalen. Het programma van Derksen was al gratis. “Dus die kunnen we ook gewoon houden, want het kost niets,” meent Stenders.

Waanzinaria
Maar een woordvoerder van Veronica liet dinsdag al weten dat het schrappen van beide programma’s niets met bezuinigingen te maken heeft, maar in “het investeren in een solide programmering . Maar dat was blijkbaar bij Stenders tegen dovemans oren en noemt die verklaring een “Waanzinaria. Ik vind het niet leuk dat die mensen weg moeten. Ik vind dat we een ongelofelijke solide programmering hebben met die mannen erbij, dus dat regelen we straks.

Of Stenders het daadwerkelijk kan “regelen” is nog maar de vraag. De deejay is immers sinds september geen zenderbaas meer van Radio Veronica en gaat dus helemaal niet meer over de programmering. Om 16.30 uur bleek dat Stenders Van der Goes als afgevaardigde stuurt naar de zenderleiding om “te onderhandelen” en dat er donderdagmiddag uitsluitsel komt.

Het is niet de eerste keer dat Stenders zijn frustraties deelt met de luisteraars. Begin dit jaar liet de deejay al weten te balen dat hij opeens reclame op de halve uren moest draaien. Ook hierover ging hij in gesprek met de zenderleiding, maar trok vervolgens aan het kortste eind. De reclame op de halve uren is gebleven, zij het wel iets korter. [RadioWereld.NL]