Rob Stenders per direct gestopt als zenderbaas van Radio Veronica

Rob Stenders is per direct gestopt als zenderbaas van Radio Veronica. Dat bevestigt Mediahuis aan Adformatie. Stenders zou zijn functie hebben neergelegd wegens ‘gezondheidsredenen’. Sinds vorige week zit hij ziek thuis. Verwacht wordt dat hij in de loop van de week zijn werkzaamheden als deejay weer hervat. 

Foto: video still stream

Stenders stond sinds april 2021 samen met Caroline Brouwer aan het roer van Radio Veronica. Onder hun leiding ging het station compleet op de schop en werd het een ‘muzikale vrijplaats voor muziekliefhebbers’.

Eerder dit jaar werd Radio Veronica overgenomen door Mediahuis, die begin juli bij de veiling maar liefst 21,83 miljoen euro neertelde voor het FM-kavel voor Veronica.

De luistercijfers van Radio Veronica zijn sinds het aantreden van Stenders echter nog niet gestegen. Sterker nog, bij de voor adverteerders belangrijkste doelgroep 20-49 jaar is het marktaandeel flink gezakt tot onder de 3%.

Onlangs zei Stenders in een interview artistiek tevreden te zijn over de zender, maar commercieel gezien niet. Ook hoopte hij in de ingeslagen weg door te mogen gaan met Veronica. Aan die droom lijkt nu een einde gekomen te zijn.

Het zendermanagement wordt voorlopig waargenomen door Brouwer. Mediahuis gaan de komende periode op zoek naar een nieuwe zendermanager voor Radio Veronica. [RadioWereld.NL]

7 reacties

 1. En Caroline Brouwer heeft zelf geen aandeel in het zakken van de luistercijfers ?
  Iemand die totaal geen verstand van muziek heeft alleen van stom onzinnig gelach krijgt nu de leiding bij Radio Veronica zodat ze nog dieper zinken.

  1. Hoi

   Ik vind dat je ook iemand de kans moet geven wie weet zet zij juist wel een heel goed radio station neer , In verleden was Radio Veronica altijd erg goed. En dat gaf veel luisterplezier. Wat Veronica moet blijven doen gewoon muziek draaien uit de diverse Veronica jaren 60 70 80 en 90 en 00 jaren , Kijk maar naar Joy radio die doen het goed qua luister cijfers ,

   1. Ze is er alleen maar gekomen toen Rob overstapte van Radio 2 en haar mee nam anders was ze eruit geknikkerd bij Radio 2 en terecht .
    Als Rob nog terug komt is zei dus de baas van Rob geworden dat gaat totaal niet werken kuisteren naar een omhoog gevallen muts zonder verstand van zaken en kennis van muziek.

 2. Hoor wel bij de doelgroep en vind het een verademing om eens wat anders te horen. Blijkbaar denken veel 20-49 jarige daar anders over. Net of er veel 20 tot 30 jarige ook maar enig benul hebben van de rijke Veronica historie of uberhaupt muziek luisteren die niet mainstream is.

  1. Ik luister ook alleen naar radio Veronica en het liefste tussen 14 en 16 uur naar Rob!!!