Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gerard Ekdom start 2 september op Radio Veronica

Gerard Ekdom keert na enkele maanden radiostilte terug op de radio. Hij maakt vanaf maandag 2 september elke werkdag van 6.00 tot 9.00 uur zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’ op Radio Veronica. Nieuwslezer Marijke Ketel, die meekomt van Radio 10, voorziet de luisteraars daarbij van het laatste nieuws. Ook producer Max Schuiling verhuist mee naar Veronica.

Foto: Naomi van Verseveld / Radio Veronica

Gerard Ekdom: “Na de zomervakantie begin ik dan eindelijk aan de ochtendshow op Radio Veronica. Ik kan niet wachten om elke ochtend met de luisteraars een feestje te maken op de radio. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar ik kijk uit naar het moment dat mijn wekker weer om 4:00 uur gaat.

Robbert-Jan van de Velde, Station Director Radio Veronica: “We staan nu echt aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk voor Radio Veronica. Gerard overlaadt ons nu al met zijn energie en mooie ideeën. Ik kan niet wachten tot september, wanneer hij de luisteraars elke ochtend meeneemt in zijn enthousiasme.”

De komst van Gerard Ekdom werd begin dit jaar aangekondigd, samen met de overstap van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof van NPO Radio 2 naar de middagshow van Radio Veronica. Zij zijn al sinds begin juni te horen op de zender. Van Ekdom was nog geen startdatum bekendgemaakt.

Alhoewel al enige tijd geruchten gingen dat Ekdom vanaf september bij Veronica aan de slag zou gaan, is dit nu officieel bevestigd. Veronica-eigenaar Mediahuis heeft hiervoor overeenstemming bereikt over het concurrentiebeding van Ekdom met radio 10-eigenaar Talpa. [RadioWereld.NL]

Foto: Naomi van Verseveld / Radio Veronica