Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 17: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was ook in week 17 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

In de top zijn de gebruikelijke schommelingen te zien, waarbij de daling van het marktaandeel van NPO Radio 1 en Sky Radio opvallend zijn.

Flinke winst was er voor Radio 538, zowel qua marktaandeel als qua weekbereik. Dat komt mede door het grote Koningsdagfeest dat het station organiseerde in Breda. 538 Pakte niet alleen uit op de radio, maar ook op SBS6 en TV538. Al verschilde het programma op radio en tv wezenlijk.

NPO Radio 5 zakt na ‘De week van de Arbeidsvitaminen’ (week 16) weer terug. 100% NL stijgt dankzij de ‘Vorstelijke 500’ verder door.

Grand Prix Radio knalt door de Formule 1-race in Baku weer naar 2,5 miljoen luisteraars.

Terug van weggeweest in het onderzoek is ClassicNL.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Geen wonder, alleen al elk half uur hetzelfde nieuws, de hele dag door en is er bij ons niet genoeg ellende doen we ook steekpartijen, kleine ellende er bij… Iets positiefs hoor je niet. Wat een modderstroom komt er over je heen. Alleen positief. Je rent elke keer weer naar de radio om hem ff uit te zetten. Radio kommer en kwel… Geen wonder dat jonge mensen niet luisteren naar de goeie programma’s die er ook zijn… Ik haak ook vaak af…