Igmar Felicia zwaait af bij Radio 538: “Had het liever niet gewild” (audio)

Igmar Felicia heeft donderdagavond na drie jaar zijn laatste programma op Radio 538 gemaakt. In aanwezigheid van diverse collega’s nam de deejay afscheid van de luisteraars en de zender. “Ik wil jou als luisteraar bedanken voor alle mooie radio en alle mooie berichten die binnenkomen. Dat is echt waarom je radio maakt.

Foto: video still stream 538

Eind vorige maand werd bekend dat Radio 538 het contract met Felicia niet meer verlengt. “Ik vind het wel even lastig, omdat ik dit station vanaf mijn achtste in mijn hart heb gesloten en altijd 538 heb geluisterd. Het gaat over een voetbalclub en over liefde heen en dan is het fantastisch als je er ooit mag gaan werken.

Wel erkende Felicia, terwijl zijn stem hem steeds meer in de steek liet, dat het nu anders is dan dat hij er zelf vroeger naar luisterde. “Maar nog steeds ben ik ontzettend trots dat ik voor 538 programma heb mogen maken.

Drie jaar
Felicia maakte in april 2019, na anderhalf jaar, de overstap van Qmusic naar Radio 538. Maar vanwege concurrentiebeding duurde het nog bijna twee maanden voordat hij ook daadwerkelijk te horen was bij zijn nieuwe werkgever. Vorig jaar verlengde hij zijn contract met 538, maar dat was blijkbaar maar voor een jaar.

Aanvankelijk was Felicia elke zaterdag- en zondagavond tussen 18 en 21 uur te horen op 538. Eind vorig jaar kreeg hij de dagelijkse avondshow tussen 22 uur en middernacht.

Gek
Ik maak nu 10 jaar radio”, vertelde Felicia. “Dat is het mooiste wat er is. Je zit achter de knoppen hier en je kunt muziek instarten die hoort aan de andere kant van de radio. Ik geniet daarvan, ik hou daarvan en ik geef daar eigenlijk alles voor. En dan is het best wel gek als het je wordt afgenomen. Het komt wel goed, maar het voelt wel gek en het is iets wat ik liever niet had gewild.

Daarom is het gek om nu nog één keer op die startknop te drukken, wat 10 jaar lang gewoon mijn dagelijkse ding was. Dat is straks even niet meer.

Wat Felicia nu gaat doen is nog niet bekend. “Je spreekt me vast wel weer ergens, dat komt allemaal goed en zo niet, dan niet. Het leven gaat gewoon lekker door.

De laatste woorden van Felicia op 538 kun je hier terugluisteren. [RadioWereld.NL]