Actieweek Sintvoorieder1 op Radio West en Den Haag FM

Radio West staat vanaf maandag 14 november helemaal in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. De regionale omroep wil kinderen gaan helpen die in armoede leven, want die krijgen niet vanzelfsprekend een cadeau van Sinterklaas.

Foto: Omroep West

Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in armoede of ze wonen in (crisis)opvanghuizen. Daar wil de regionale omroep samen met Stichting Sintvoorieder1 verandering in brengen.

Radio West voert de actie ook samen met de lokale omroepen Den Haag FM, Studio Alphen, Sleutelstad en bollenstreekomroep. Samen willen ze in totaal 20.000 cadeaus in zamelen. Daarvoor vragen ze wel hulp aan de luisteraars. Elk cadeau met een maximale waarde van 25 euro is welkom voor kinderen tot 18 jaar. Een cadeau hoeft overigens niet nieuw te zijn, maar wel ‘als nieuw’.

Doneren in de studio
In Den Haag kunnen luisteraars hun bijdragen doneren in de gezamenlijke studio van Radio West en Den Haag FM op de begane grond van de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag (tussen het Stadhuis en Amare) tussen 6.00 uur ’s morgens en 19.00 uur ’s avonds.

Aangepaste actieprogrammering op Radio West
De reguliere programma’s komen die week op Radio West op de werkdagen te vervallen. De omroep maakt namelijk een gezamenlijke uitzending met Den Haag FM. Op de halve uren s een speciaal Sintvoorieder1 Journaal te horen gepresenteerd door Maartje van Weegen, Céline Huijsmans en Ron Fresen. [RadioWereld.NL]