Het Sinterklaasjournaal vanaf maandag vier weken lang op NPO3

De belevenissen van Sinterklaas en zijn Pieten zijn vanaf maandag 7 november iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp (NPO 3) te zien. Dieuwertje Blok is tot 5 december het vertrouwde gezicht in de studio, Jeroen Kramer en Rachel Rosier zijn de verslaggevers op locatie van Het Sinterklaasjournaal.

Foto: NTR

In mei maakte de NTR al bekend dat de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar in Hellevoetsluis zal zijn. Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis zal de Goedheiligman en zijn Pieten op zaterdag 12 november verwelkomen in de stad aan het Haringvliet. De NTR doet rechtstreeks verslag van de Intocht vanaf 12.00 uur op NPO Zapp (NPO 3).

Vorig jaar werd Het Sinterklaasjournaal bekroond met de Ere Zilveren Nipkowschijf. De vakjury schreef: “Al twintig jaar lang zorgen Ajé Boschhuizen en zijn NTR-team voor kwalitatief hoogstaand kinderdrama, met net genoeg spanning, heel veel slapstick voor de jongste kinderen, en subtiele humor en spitsvondige verwijzingen naar de buitenwereld voor de oudere kinderen en de meekijkende ouders.

Gebarentolk
Op zapp.nl zijn zowel Het Sinterklaasjournaal als de Landelijke Intocht met gebarentolk te volgen. Alle uitzendingen met gebarentolk zijn bovendien terug te zien op schooltv.nl. Ook op BVN voor mensen die buiten Nederland wonen. [RadioWereld.NL]