Pauline Augustyn wint NTR Podcastprijs

De Belgische Pauline Augustyn is met haar podcast ‘Le village des fous’ de winnaar van de NTR Podcastprijs, de aanmoedigingsprijs voor jonge podcastmakers. In de finale nam ze het op tegen negen andere genomineerde jonge podcastmakers uit Nederland en België. ‘Le village des fous’ is een gedramatiseerde documentaire over een onverklaarbare gekkenplaag in een Frans dorpje in 1951.

De tweede prijs ging naar Tinneke van Ransbeeck voor haar documentaire ‘Stormjager’. Er was ook nog een publieksprijs te vergeven, die Lieselot Mariën in ontvangst mocht nemen. Zij had met het verhaal Roshi over een zwerm bijen en de verdwijning van een zenleraar beduidend meer stemmen binnengehaald dan de overige producties.

Tot slot reikte de Dutch Directors Guild ook een prijs uit. Rokhaya Seck, die het verhaal ‘De ik-en-mijn-pik-man’ maakte, kreeg een coachingsbon waarmee zij begeleiding van een ervaren maker kan krijgen bij haar verdere carrière. De finale vond zondag plaats in TivoliVredenburg in Utrecht, tijdens het NPO Podcastevent.