Vlaanderen: Radio 2 trekt na 15 jaar de stekker uit De Madammen

Het VRT Radio 2-programma De Madammen, één van de best beluisterde radioprogramma’s in Vlaanderen, neemt vrijdag (1 juli) – na een kristallen jubileum – afscheid. “We stoppen op ons hoogtepunt.

Foto: VRT / Radio 2

Met maar liefst 15 seizoenen op de teller was De Madammen een vaste waarde tussen 9 en 12 uur op Radio 2 in Vlaanderen. Heel bekend Vlaanderen kwam bij hen over de vloer. Het succesrecept? Drie vurige madammen die elke dag opnieuw iedereen aanspoorden om alles uit het leven te halen. Wie ’s ochtends op de Vlaamse televisie afstemde kon meekijken in de studio. Het programma is namelijk elke werkdag integraal te volgen op Een.

De Madammen werd voor het eerste uitgezonden op 14 oktober 2017. “Een programma met drie vrouwen waarin alle mogelijke lifestyle-onderwerpen aan bod komen“, zo kondigden Anja Daems, Cathérine Vandoorne en Ilse Van Hoecke De Madammen hun programma aan. Ilse gaf haar plaatsje door aan Leki, opgevolgd door Britt van Marsenille, die in 2019 de fakkel doorgaf aan Siska Schoeters.

Nieuwe invulling en uitdaging
Rino Ver Eecke, nethoofd Radio 2: “Oprecht chapeau voor De Madammen om in een snel veranderend radiolandschap maar liefst 15 jaar radio te maken. Zij waren dé voormiddag bij Radio 2, een baken van vertrouwen. Intussen werken we aan een nieuw voormiddagconcept waarbij de luisteraar centraal staat. Bij Radio 2 blijven we fijne muziek combineren met weetjes en praktische tips die het leven aangenamer maken. Anja, Siska en Cathérine zitten niet stil en gaan nieuwe uitdagingen aan de komende maanden.

Hoe de nieuwe voormiddag er dit najaar zal uitzien op Radio 2 wordt later deze zomer bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]