Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: Peter van de Veire gaat ochtendshow op VRT Radio 2 presenteren

Peter van de Veire keert terug op de radio in Vlaanderen. Vanaf 2023 is hij de nieuwe ochtendman van VRT Radio 2 en presenteert hij tussen 6 en 9 uur ‘Goeiemorgen’. Van de Veire was 13 jaar lang in de ochtend op zusterstation MNM te horen, maar zwaaide in april af.

Foto: VRT / Radio 2

Met de komst van Van de Veire krijgt Radio 2 een nationale ochtendshow. Momenteel is het station tussen 6 en 8 uur nog regionaal ontkoppeld in vijf verschillende edities. Maar nadat in 2015 al de regionale ontkoppeling in de middag verdween, is het nu de beurt aan de ochtend.

Het is een voorrecht om Vlaanderen elke ochtend wakker te maken en oprecht ‘Goeiemorgen!’ te mogen zeggen”, reageert Van de Veire enthousiast. “Een ochtendshow maak je in 2023 niet alleen. Je maakt die met een ploeg én vooral met álle luisteraars van Vlaanderen. Van Alken tot Zeebrugge. Van Aalter tot Zoersel. We geven Vlaanderen elke ochtend een goeie scheut courage voor een nieuwe dag. En dat met een énorme glimlach.

Focus op de regio blijft
Ondanks dat de regionale ontkoppeling in de ochtend gaat sneuvelen, blijft Radio 2 focussen op de regio. Eelke weekdag belooft het station zeven regionale nieuwsbulletins. Ook het regionale middagprogramma tussen 12 en 13 uur blijft inzoomen op wat er gebeurt in de regio. Daarnaast komt er een extra regionaal aanbod in het weekend.

Opfrisbeurt
De komst van Van de Veire is onderdeel van een grootschalige opfrisbeurt van Radio 2. Eerder dit jaar kreeg het station al een nieuwe huisstijl en een nieuwe audiovormgeving. Ook werd de naam gewijzigd in VRT Radio 2.

Meer veranderingen
Terwijl Van de Veire pas volgend jaar begint, voert Radio 2 komende maand al wijzigingen door in de programmering. Vanaf maandag 12 september presenteren Ann Reymen en Daan Masset tussen 10 en 12 uur een nieuw programmavol met lifestyle, gezondheid, sport, natuur, cultuur. Het programma komt in de plaats van ‘De Madammen’, waar begin juli na 15 jaar een einde aan kwam. [RadioWereld.NL]