Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dutch Media Week komt met speciale award

Tijdens de jaarlijkse Dutch Media Week wordt dit jaar ook een prijs uitgereikt. Deze speciale award zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt aan de mediamaker die de meeste positieve impact heeft gecreëerd. De award is een juryprijs en zal voor het eerst op 5 oktober worden uitgereikt tijdens het Dutch Media Week Dinner in Beeld & Geluid.

Foto: Dutch Media Week

Een televisie- of radioprogramma, boek, podcast-uitzending of bioscoopfilm kan veel losmaken in de maatschappij en soms grote gevolgen hebben. Maar ook een game kan soms enorme impact hebben, denk bijvoorbeeld aan de toepassing van serious gaming in de zorg of het onderwijs. Ondertussen blijven de makers ervan nog vaak onbekend voor het grote publiek.

Juryprijs
De Dutch Media Week Award is een juryprijs. Deze jury bestaat uit slechts drie mensen uit de media, te weten: radiopresentator, verslaggever en documentairemaker Mischa Blok, hoogleraar Mediastudies Mark Deuze en Len Maessen, redacteur met een specialisme in tech, games, tv en film. De Dutch Media Week is dit jaar van 3 tot en met 9 oktober. [RadioWereld.NL]