Search
Close this search box.

Genomineerden Dutch Media Week Award bekend

Dit jaar vindt de Dutch Media Week plaats van 3 tot en met 9 oktober. Tijdens deze week laat het festival zowel de makers als de gebruikers ervaren hoe belangrijk media zijn in ons dagelijks leven. Tijdens deze dagen wordt ook de ‘Dutch Media Week Award‘ uitgereikt aan de mediamaker van het jaar.

Volgens de driekoppige jury is dit de shortlist met genomineerden voor de award:
– Journalist/columnist Pepijn Keppel.
– Filmmaker/presentator Ikenna Azuike.
– Angie Smets, studio director en executive producer bij Guerrilla.

De winnaar of winnares wordt bekendgemaakt tijdens het Dutch Media Week Award Dinner op 5 oktober in Beeld & Geluid. De prijs wordt uitgereikt aan een mediamaker die, door middel van media, positieve impact op de samenleving gerealiseerd heeft. Met deze award wil de organisatie het belang van media en de impact ervan op ons dagelijks leven verder benadrukken.

Juryprijs
De Dutch Media Week Award is een juryprijs. Deze jury bestaat uit radiopresentator, verslaggever en documentairemaker Mischa Blok, hoogleraar Mediastudies aan de Uva Mark Deuze en Len Maessen, redacteur NRC met een specialisme in tech, games, tv en film.

Recordpoging podcasts
Tijdens de Dutch Media Week is er ook een recordpoging podcasts maken. Van zaterdag 1 oktober 8:00 uur tot en met zondag 9 oktober 16:00 uur worden onafgebroken, dus dag en nacht, totaal zo’n 200 uur aan podcasts opgenomen.

Er doet dan ook een groot aantal podcasters mee aan de recordpoging, waaronder Bastiaan Meijer van de PodBast, de Lesbische Liga Podcast, Televisië, Content Wars en de Boer Zoekt Podcast over het populaire tv-programma Boer Zoekt Vrouw. [RadioWereld.NL]