Actieweek radiostations levert ruim 47.000 Sinterklaascadeaus op

De speciale actieweek die de regionale omroep Radio West samen met diverse lokale omroepen in Zuid-Holland organiseerde heeft 47.459 Sinterklaascadeaus opgeleverd. Daarmee is meer dan het dubbele ingezameld als waar naar gestreefd werd.

Foto: video still Omroep West

De inzamelactie begon afgelopen maandag met als doel om kinderen te helpen die in armoede leven, want die krijgen niet vanzelfsprekend een cadeau van Sinterklaas. Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in armoede of ze wonen in (crisis)opvanghuizen. Daar wil de regionale omroep samen met Stichting Sintvoorieder1 verandering in brengen.

Het streven was dan ook om 20.000 cadeaus in te zamelen. Dat aantal werd echter donderdagochtend al gehaald, waarna het doel naar 30.000 stuks werd bijgeteld. Ook dat aantal werd makkelijk gehaald, want vrijdag bij het afsluiten van de actie stond de teller op maar liefst 47.459 Sinterklaascadeaus.

“Wat is dit fantastisch mooi, ik ben er helemaal emotioneel van. Ik wil iedereen enorm bedanken”, reageerde Esther Blom van Sintvoorieder1 geëmotioneerd.

Naast Radio West deden ook de lokale omroepen Den Haag FM, Studio Alphen, Sleutelstad en Bollenstreek Omroep mee aan de actie. [RadioWereld.NL]