Nieuw programma ‘Menno in de Middag’ op Radio West

Menno Tamming presenteert vanaf maandag (31 januari) het nieuwe middagprogramma ‘Menno in de Middag’ op Radio West. Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur presenteert hij een programma met nieuws uit de regio aangevuld met verslaggevers in de regio op zoek naar bijzondere verhalen.

Foto: video still Youtube

Nadat in november 2021 bekend werd dat Bas Muijs Radio West ging verlaten, is de omroep op zoek gegaan naar een nieuwe presentator voor het lunchprogramma. Vanaf 1 november nam Paul van der Lugt tijdelijk de presentatie over en vanaf 31 januari Menno Tamming.

“Ik heb er veel zin in! Ik krijg alle vrijheid om er echt mijn programma van te maken, wat heel fijn is”, zegt Tamming. “Natuurlijk hoor je het nieuws en ook werpen we iedere dag een dartpijl op de kaart van onze regio. Daar gaat de verslaggever naartoe om op zoek te gaan naar bijzondere verhalen. Verder praten onze kenners de luisteraar bij over alles op het gebied van film, muziek en entertainment en voer ik gesprekken met mensen uit onder andere de wereld van cultuur, sport en politiek. Ook gaan we natuurlijk veel bellen met de luisteraars. Bijvoorbeeld in De WestWeter.”

Menno vervolgt: “Ik vind het echt top om helemaal terug te zijn bij mijn grote oude liefde, de radio. En dat in combinatie met mijn andere passie, want ik blijf ook twee keer per week het TV West Nieuws presenteren.”

Menno Tamming begon zijn radiocarrière bij Radio Rijnmond, waar hij jarenlang samen met Hans van Vliet een ochtendprogramma presenteerde. Ook was hij radiopresentator bij Voetbal International en presenteerde hij bij de NOS het regionieuws in het ‘NOS Journaal’. Vanaf 2009 is Menno Tamming aan Omroep West verbonden, waar hij onder meer vaste presentator is van het ‘TV West Nieuws’, ‘TV West Sport’, ‘Radio West Sport’ en ‘Zuid-Holland-Sport’. In 2021 was hij het gezicht van de televisieserie ‘Mijn Zaak’ op TV West. [RadioWereld.NL]