Tweede Pinksterdag de Eeuwige Roem Top 100 bij Radio West

Ook dit jaar is het op Tweede Pinksterdag (6 juni) weer zover bij Radio West. Dan staat deze regionale publieke omroep in het teken van de ‘Eeuwige Roem Top 100’. Luisteraars van Radio West kunnen hun stem uitbrengen tot 1 juni 12.00 uur. Ze kunnen op minimaal 5 en maximaal 20 platen een stem uitbrengen. Op 6 juni volgt dan de uitzending, die te horen is van 9.00 tot 19.00 uur.

Foto: Omroep West

Herkomst Eeuwige Roemlijst
De herkomst van de Eeuwige Roemlijst ligt in het Radio West programma ‘Aan de Bak’ waarin Patrick van Houten dagelijks het muzikale spel ‘Eeuwige roem’ speelt.

Drie platen strijden steeds om de eer. Elke werkdag kiest een kandidaat één plaat die er uit gaat en zet daar een ander nummer voor terug.

Een plaat bereikt de status van eeuwige roem als hij zeven dagen vol maakt in het spel. Dan verhuist het nummer naar ‘de Eeuwige Roemlijst’ van Aan de Bak. Sinds april 2012 hebben ruim 550 platen de roemlijst bereikt. Daar kan op gestemd worden. [Radiowereld.NL]