Radio Continu doet deel FM-frequenties over aan Tukker FM

Radio Continu gaat terug naar de basis en stoot daarom vrijwel alle FM-frequenties buiten Groningen en Drenthe af. Hierdoor is vanaf woensdag 1 juni in de kop van Noord-Holland, Friesland, Amersfoort, Deventer en de Achterhoek Tukker FM te ontvangen.

De overname van de frequenties betekent opnieuw een forse uitbreiding voor Tukker FM. In november vorig jaar verscheen het station met veel piratenmuziek en oldies al op FM in Groningen, Apeldoorn en Arnhem / Nijmegen.

Booming
Volgens directeur Nico Silvius is Tukker FM momenteel ‘booming’ en wilde Continu weer ‘terug naar de basis ofwel de kern van haar gebied, het gebied waar het ooit 20 jaar geleden allemaal is begonnen’. Daarom is gekozen om FM-frequenties over te doen aan Tukker FM.

Vijf FM-frequenties van Continu, die zijn ondergebracht in MRE Exploitatie, worden geheel overgedaan aan Silvius. Dit zijn Deventer 89,9 FM (B28), Winterwijk 94,3 FM (B30), Zieuwent 95.7 FM (B32), Wieringermeer 96.0 FM (B33) en Amersfoort 99.5 FM (B36).

Als gevolg van de overname verandert er ook het nodige op DAB+. Zo verdwijnt één van de twee edities op het netwerk voor Oost-Noord NL op kanaal 6B, terwijl het netwerk Randstad (8A) Continu plaats zal maken voor Tukker FM.

Het FM-kavel in Friesland (B11) blijft eigendom van Stichting Radio Continu, maar Silvius gaat in opdracht voor de stichting wel Tukker FM produceren en uitzenden op deze frequenties. Dit zijn Tjerkgaast 97.9 FM, Irnsum 98.2 FM, West-Terschelling 97.7 FM en Hoogersmilde 104.7 FM.

Continu door in Groningen en Drenthe
Radio Continu is vanaf 1 juni alleen nog te beluisteren via vijf FM-frequenties in Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel (kavel B26). Dit zijn Hoogezand 92.4 FM, Ommen 92.4 FM, Emmen 92.3 FM, Eext 92.6 FM en Zuidwolde 92.7 FM. Ook de uitzendingen op DAB+ blijven in deze regio doorgaan, alsmede de uitzendingen via de digitale kabel. [RadioWereld.NL]