BNR Nieuwsradio misleidt vlogger met nepfilmpje van ‘drugsgebruik’ Talitha Muusse (filmpje)

De landelijke radiozender BNR Nieuwsradio heeft vlogger Yvonne Coldeweijer afgelopen weekend in de val gelokt. Een medewerker van BNR Nieuwsradio lekte een filmpje waarop het leek dat BNR presentatrice Talitha Muusse cocaïne gebruikt op de toilet.

Still: YouTube

Maar in het filmpje gebruikt Muusse geen cocaïne. Ze rommelt in een tas. BNR zond de video in vanuit een anoniem Instagram account en presenteerde het als bewijs van drugsgebruik door Muusse.

De beelden werden daarna door Coldeweijer gedeeld met haar betalende volgers op Telegram. Daarbij meldt ze: “Oh, wat lelijk dit

Volgens BNR is het erg makkelijk om onwaarheden te verspreiden via een juicekanaal. “Een wazige video was voor Yvonne Coldeweijer voldoende om Muusse ten overstaan van een kleine half miljoen Instagramvolgers te beschuldigen van cokegebruik“, meldt de radiozender.

Coldeweijer meldt als reactie dat ze duidelijk heeft gesteld dat de video mogelijk nep kan zijn. “Ik ben niet BNR, ik ben niet NRC, ik ben niet één of andere onderzoeksjournalist. Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon. Het is gewoon juice.

Bekijk hier de beelden

Muusse laat op BNR Nieuwsradio weten nu zelf anders te denken over juicekanalen door de publicatie van haar gefingeerde ‘snuifvideo’. “Ik zie ook wel eens verhalen van Yvonne voorbij komen over BN’ers en dan denk je toch: waar rook is is vuur. Maar nu weet ik: er is vaak alleen maar rook.” [RadioWereld.NL]