Wim Drent en Evert Baptist terug op nieuw radiostation Hitzzz

Wim Drent keert terug op de radio. Vanaf zaterdag is hij te horen op het nieuwe station Hitzzz, dat op enkele frequenties van Simone FM gaat uitzenden. Drent was tot half april dagelijks te horen op Radio Continu. Daar presenteerde hij een dagelijkse ochtendshow. Maar hij was het niet eens met het muziekbeleid van de directie en nam live op de radio ontslag.

Wim Drent, ook bekend onder zijn artiestennaam Evert Baptist. Hij zal zaterdagmiddag (14 mei) om 17.00 uur een eerste testuitzending van een uur gaan maken. De eerste officiële uitzending van de dagelijkse ochtendshow van Wim Drent is maandagmorgen tussen 07.00 uur en 10.00 uur te horen.

Format
Het format van Hitzzz bestaat uit Piratenmuziek, Nederlandstalig, Schlager, Polka en Evergreens. Het format van het nieuwe radiostation zal volgens initiatiefnemers Bert Vos en Wim Drent ‘een groot jong- en ouder publiek‘ aantrekken. Uniek is zonder meer dat er van vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 07.00 uur 60 uur lang ‘geheel nieuws en reclamevrij ‘ wordt uitgezonden.

Het gloednieuwe radiostation heeft gelijk de beschikking over FM en DAB+ frequenties, en is daarnaast natuurlijk via internet en een eigen app op de telefoon te beluisteren. De eerste FM-frequenties waarop het station is te ontvangen zijn: 92.9 Groningen, 93.0 Assen en 93.0 Winschoten.

Bert Vos, directeur van Simone FM en nu ook van Hitzzz: “Middels deze FM-frequenties heeft het station direct al een mooie dekking in grote delen van de provincies Groningen en Drenthe. Via DAB+ is Hitzzz te ontvangen via kanaal 6B in Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland en delen van Friesland en Utrecht.

Hitzzz is een zusterstation van Simone FM; dat in hetzelfde gebied op FM en DAB+ uitzendt. Een deel van de FM-frequenties van Simone FM, die grotendeels overlappend zijn, worden vooralsnog voor Hitzzz ingezet. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst voor beide stations een goed dekkend FM-netwerk te verkrijgen in Noord en Oost Nederland.

Inmiddels zijn de testuitzendingen van Hitzzz al te beluisteren via DAB+, waar het de plek van Simone Oldies heeft ingenomen. Dit was het afgelopen jaar eigenlijk gewoon al hetzelfde signaal als Simone FM, want de speciale oldiesprogrammering overdag was al enige tijd gestopt.

Opzet?
In de  radiowereld gaat al meteen het gerucht dat het vertrek van Drent bij Continu een vooropgezet plan is geweest. Want in januari van dit jaar verleende het Commissariaat voor de Media al toestemming voor het nieuwe radiostation. Maar Vos was naar eigen zeggen al een jaar geleden begonnen met het opzetten van dit nieuwe radiostation. En op het laatste moment kwam Drent erbij.

Foto: Still Youtube

Drent begon 35 jaar geleden bij de lokale omroep Kanaalstreek in Stadskanaal. Daarna volgden Radio Westerwolde en Simone FM, gevolgd door Radio Continu in 2008. Maar in 2014 gingen Continu en de deejay weer uit elkaar omdat ze niet langer op één lijn lagen.

Daarop startte Drent in 2017 een eigen snackbar / lunchroom in zijn eigen woonplaats Barssel (Duitsland). Na meerdere gesprekken begon hij in maart 2018 met een nieuwe start bij Radio Continu tussen 7.00 en 10.00 uur met zijn ochtendshow “Drent Draait Door”. Op 11 april 2022 vertrok hij weer bij Radio Continu. [RadioWereld.NL]